Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Lokomotiva izbacila Osijek, "El Toro" promašio penal!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 16:56

U Kranjčevićevoj ulici dobili smo prvog polufinalista Kupa. U utrci za Rabuzinovo sunce ostaje Lokomotiva zahvaljući golu Mudražije i obranama Šubarića

Lokomotiva ostaje u utrci za Rabuzinovo sunce nakon što je u četvrtfinalu Kupa na svom travnjaku izbacila Osijek. Jedini pogodak na utakmici djelo je Roberta Mudražije u 61. minuti a Lokosi su do vrijednog trijumfa stigli igrajući pola sata s igračem manje zbog opravdanog isključenja Jona Mersinaja koji je u sat vremena skupio dva žuta kartona. Utakmicu je obilježio sjajan vratar domaćina Zvonimir Šubarić čije su reakcije sačuvale vodstvo Lokomotive.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uvodne minute protekle su u igri između dva kaznena prostora. Puno grešaka, krivih dodavanja i bez imali rizika u igri istrčali su igrači Lokomotive i Osijeka u Kranjčevićevoj ulici. Gosti su bili praćeni solidnom i glasnom podrškom svojih navijača koji su u respektabilnom broju, s obzirom na tajming utakmice, stigli u Zagreb.

Uspavanku je malo poremetio Ladislav Almaši kada je nakon udarca iz kuta nadskočio svog čuvara i glavom uputio loptu koja završava u naručju Šubarića. Odmah u sljedećem napadu uzvratio je Šotiček nepreciznim udarcem koji je otišao iznad vratnice.

Inače, brojčano stanje na tribinama u Kranjčevićevoj pojačali su pripadnici nogometne Akademije koji su na dvoboju Lokomotive i Osijeka imali terensku nastavu na tečaju za UEFA PRO licencu. Vidjeli smo tako Niku Kranjčara, Vedrana Ćorluku, Mirka Hrgovića, Alena Peternaca… Za razliku od terena gdje nismo vidjeli - ništa. Spojiti dva točna dodavanja bila je enigma za igrače obje momčadi, bez izuzetka, baš kao i točan ubačaj s krila!

Zoran Zekić prvi je mijenjao. Ostavio je u poluvremenu u svlačionici Gržana i Bukvića a priliku u nastavku dao Guedesu i Jugoviću. No, nije pomoglo jer je Lokomotiva u 50. minuti stigla do vodstva. Canjuga je ubacio iz slobodnog udarca, Marić je spustio glavom loptu koju Mudražija šalje u mrežu svog bivšeg kluba.

Posljednjih pola sata Osijek je dobio igrača više u polju jer je isključen Mersinaj. Potpuno opravdano i to zbog dva prekršaja nad Mierezom, po jedan u svakom poluvremenu, oba za žuti karton.

Mogli su gosti do izjednačenja nakon odličnog pokušaja Bralića glavom, ali lopta je zaustavljena na liniji od strane Šubarića koji je izašao i kao pobjednik nakon udarca Prekodravca iz poluvoleja s nekih 7-8 metara. Osijek je dobio sjajnu priliku za izjednačenje u 84. minuti nakon što je kapetan Marić rukom zaustavio pokušaj Omerovića. Loptu je na bijelu točku stavio Mierez, ali Šubarić je dostojno zamjenio ozlijeđenog Čavlinu i zaustavio udarac napadača Osijeka. Do kraja utakmice Osijek je imao sjajnu priliku Antona Matkovića koju je fantastičnom reakcijom obranio Zvonimir Šubarić, junak utakmice u Kranjčevićevoj!

Lokomotiva - Osijek 1-0

Stadion u Kranjčevićevoj ulici.

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec); pomoćnici: Ivan Starčević (Bjelovar), Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Strijelci: 1-0 Mudražija (51. as. Marić)

Žuti kartoni: Mersinaj, Mudražija, Marić (Lokomotiva); Gržan, Bralić, Guedes (Osijek)

Crveni karton: Mersinaj (61. drugi žuti)

Lokomotiva: Šubarić - Bartolec, Mersinaj, Kalaica, Žilinski (od 63. Žilinski) - Marić, Smakaj - Canjuga (od 63. Čop), Mudražija (od 90. Fetai), Goričan - Šotiček (od 63. Matić)

Osijek: Malenica - Gržan (od 46. Guedes), Duarte, Bralić, Omerović - Bukvić (od 46. Jugović), Nejašmić, Pušić (od 76. Matković) - Prekodravac (od 76. Cokaj) - Almaši, Mierez



Tagovi

NK OsijekLokomotiva ZagrebHrvatski nogometni kupHNL

Ostale Vijesti