REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Gazzetta otkrila tajni dokument: Juve obećao Ronaldu isplatiti 20 mil. eura usred pandemije

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.10.22. | 18:54

Torinski klub je pod istragom zbog krivotvorenja financijskih izvješća 2019., 2020. i 2021. godine

Ovih dana su valjda svi na gornjim etažama stadiona Juventusa zaključani u svojim uredima. Nema uobičajenog šušura u hodnicima, toplih pozdrava i ugodnog ćaskanja. Nitko se ne želi sudarati u prolazu s obzirom na raspoloženje koja vlada u i oko kluba.

Juventus je sinoć poražen kod Benfice s 4:3 i tako je i matematički izgubio svaku šansu da se plasira u osminu finala Lige prvaka. I to prvi puta od 2013. talijanski velikan neće proći skupinu. Ne samo to, Staroj dami visi i proljeće u Europi budući da kolo prije kraja ima jednak broj bodova kao i Maccabi iz Haife, od kojeg su i izgubili 2:0.

Očekivalo se da će Juve „odrubiti“ glavu Massimilianu Allegriju nakon novog poraza, no Fabrizio Romano je izvijestio kako je Andrea Agnelli, kao i nakon šokantnog poraza od Maccabija Haife, pružio podršku svom treneru. No tek treba vidjeti je li to napravio s figom u džepu ili samo čeka dogovor s nekim od potencijalnih kandidata.

Nije to, međutim, jedini problem s kojim se susreće trener Juventusa. Naime, Gazzetta dello Sport donosi ekskluzivnu vijest o tajnim dokumentima koje su potpisali Cristiano Ronaldo i Juventus, a prema kojima je Portugalcu trebalo biti isplaćeno 20 milijuna eura za vrijeme pandemije koronavirusa.

Zbog toga je pokrenuta istraga u koju su uključene optužbe za lažiranje računa i lažne komunikacije prema tržištu. Ugledni talijanski list navodi kako su krivotvoreni računi prikazani 2019., 2020, i 2021. godine.

Klub je objavio kako je značajno smanjio svoje izdatke za taj period, a u ožujku 2020. je iz Juventusa odaslano i priopćenje kako se igrači odriču četiri plaća zbog pandemije. Sada istražitelji pokušavaju dokazati da je to bilo tako samo na lažiranim izvješćima.

Čak 16 klupskih dužnosnika je obuhvaćeno u istrazi, uključujući i Agnellija i potpredsjednika Pavela Nedveda, a trenutno talijanska financijska policija Guardia Di Finanzia češlja dokumente torinskog kluba.

Navodno je već pronađen spomenuti tajni dokument sklopljen između Ronalda i Juventusa za koji se saznalo prisluškivanjem jednog od direktora u prosincu prošle godine.

U tom dokumentu navodno stoji kako je Ronaldu obećano 20 milijuna eura čak i ako ode iz kluba, dok tužitelji vjeruju kako spomenuti sporazum nije zaveden u financijskom izvješću kluba.

La Stampa pak piše kako je portugalski superstar odbio pričati s istražiteljima kada.

Cijela priča će u idućim danima dobiti svoj nastavak…


Tagovi

JuventusCristiano Ronaldoandrea agnelliPavel Nedved

Ostale Vijesti