REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Liverpool obara transfer-rekord: Zvijezda Bayerna idealna zamjena za Mohameda Salaha

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 08:45

Za Nijemca bi Englezi trebali platiti više nego za Darwina Nuneza.

Već neko vrijeme u britanskim medijima špekulira se o odlasku jednog od najvećih nogometaša Liverpoola svih vremena u Saudijsku Arabiju. Salahu je Al Ittihad ovog ljeta nudio 'nemoralnu' plaću, čak i veću od onih koje imaju C. Ronaldo i Neymar, a koje se vrte od oko 200+ milijuna eura godišnje... No, novac čak nije isključivi razlog Salahove želje za prelazak u Saudijsku Arabiju, barem su tako izvijestili neki britanski mediji, već tvrdnja da je Salah veliki praktički vjernik te da bi volio zaigrati i živjeti u zemlji na čijem je teritoriju njegov imenjak, prorok Muhamed prije više od 1400 godina utemeljio islam.

Al Ittihad je navodno i Liverpoolu nudio astronomsku odštetu, isto se špekuliralo o cifri od između 150 i 200 milijuna eura. No, Jürgen Klopp je deklarativno odbio svaku mogućnost prodaje svojeg nositelja igre koji je u 315 nastupa za Redse zabio 192 pogotka i upisao 83 asistencije. Da se taj potez Liveproolu isplatio, potvrđuje i Salahova forma u tekućoj sezoni u kojoj je zabio šest pogodaka uz četiri asistencije u 10 nastupa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

No, odlazak Salaha je, čini se, neminovnost. Salah želi otići, a Klopp je svjestan da nema smisla (pre)dugo u svojim redovima držati nezadovoljnog igrača, koji je spreman otići u drugi klub. Stoga, Liverpool se okreće Salahovoj zamjeni, a kao prvi pik nametnulo se ime Leroya Sanea, zvijezde Bayerna i njemačke reprezentacije. Ovaj 27-godišnji lijevonogi krilni napadač, dijete Schalkea, u Premier ligu stigao je 2016. s 20 godina. U Manchester Cityju proveo je četiri godine prije nego što je prešao u Bayern za 49 milijuna eura.

Prema pisanju britanskih medija, Liverpool bi za Sanea trebao izdvojiti rekordni iznos, veći od onog kojeg su 2022. izdvojili za Darwina Nuneza.

No, Liverpool će se za Sanea morati boriti s Bayernom, koji ga želi zadržati u svojim redovima, ali i s Real Madridom koji je ovog ljeta već probao dovesti brzonogog njemačkog driblera, a u novi napad krenut će idućeg ljeta...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijaMohamed SalahLeroy SaneLiverpoolBayern

Ostale Vijesti