Reuters
Reuters

Saudijci ne pitaju za cijenu: Ruše Neymarov rekord i dovode Salaha za najveći iznos u povijesti nogometa?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 09:17

Saudijskom prvaku je egipatski reprezentativac posljednja želja.

Dok je prijelazni rok u većini europskih zemalja zaključen s istekom prvog dana u mjesecu rujnu, prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do isteka petka. Prema tome, brojni europski klubovi strahuju da bi im saudijski klubovi, među najbogatijima na svijetu, mogli oteti još nekog kapitalca. Jer, igrači poput Marcela Brozovića, Cristiana Ronalda, Neymara, Karima Benzeme, Sadia Manea, Riyada Mahreza, Roberta Firmina, Fabinha, N'Gola Kantea, Rubena Nevesa, Kalidoua Koulibalyja, Aymerica Laportea, Sergeja Milinkovića Savića, Aleksandra Mitrovića, Malcoma, Yassinea Bona, Allana Saint-Maximinea, Francka Kessiea, Jordana Hendersona, Georgina Wijnalduma i drugih očito nisu bili dovoljni...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I dok su Al Hilal, Al Nassr i Al Ahli kompletirali kvotu elitnih stranaca, prvak države Al Ittihad doveo je Karima Benzemu, Kantea, Jotu i Fabinha. U klubu još od stranaca igraju najbolji strijelac u povijesti kluba Romarinho, još dva Brazilca (Igor Coronado i Marcelo Grohe) te neregistrirani Egipćanin Ahmed Hegazi. I, dok su Benzema, Kante, Fabinho i Romarinho nedodirljivi, ostale strance saudijski prvak lagano zamijeni još nekim od svjetskih kapitalaca.

A čini se da Al Ittihad nije odustao od Mohameda Salaha, unatoč odbijenici prve ponude koja je iznosila 150 milijuna eura i unatoč javnoj izjavi Jurgena Kloppa kako Salah ni pod kojim uvjetima nije na prodaju.

Prema pisanju britanskih medija, Al ittihad je 'podebljao' ponudu na 175 milijuna eura odmah, a koja bi uz bonuse mogla narasti do 235 milijuna eura. S obzirom na to da trenutni transfer-rekord drži Neymar koji je 2017. prešao iz Barcelone u PSG za 222 milijuna eura, realizacijom ovog transfera Salah bi postao najskuplje plaćeni igrač u povijesti nogometa.

Prema pisanju saudijskih medija, Salah je navodno zainteresiran za prelazak u Džedu budući da je riječ o velikom praktičnom muslimanu, a poznato je da je Salahov imenjak, ujedno i pokretač islama, prorok Muhamed živio na području današnje Saudijske Arabije. Saudijci se nadaju da bi Egipćanina, osim najveći ugovor u povijesti (bio bi plaćeniji i od Cristiana Ronalda) u Džedu mogli dovesti i 'nenogometni', odnosno religjski uvjeti.

Salah ima 31 godinu, u Engleskoj ima astronomski ugovor (više od 20 milijuna eura godišnje) i jedan je od najboljih igrača ne lige, nego današnjice. Za engleski klub odigrao je 307 utakmica i postigao 187 golova.

Al Ittihad nakon pet kola drži treće mjesto ljestvice, s četiri pobjede i porazom u prošlom kolu od vodećeg Al Hilala. (nr)

Moguća postava Al Ittihada (4-2-3-1):


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

saudijska nogometna ligaAl Ittihad JeddahMohamed SalahLiverpool

Ostale Vijesti