Reuters
Reuters

Bio bi plaćeniji i od C. Ronalda: Saudijski klub želi Mo Salaha, za razliku od Kloppa, Egipćanin se ne protivi dolasku? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 25.08.23. | 11:09

Prošlog ljeta lomila su se koplja oko sudbine egipatskog superstara...

Cijelo proljeće 2022. Jurgen Klopp i Mohamed Salah lomili su se oko sudbine egipatskog superstara. Salah je na kraju odlučio produžiti ugovor s Liverpoolom do 2025., no isti bi mogao raskinuti već ovog ljeta. Iako je Salah prošle sezone zabio 30 pogodaka uz 16 asistencija, cijela sezona bila je vrlo razočaravajuća za momčad s Anfielda budući da su jedva izborili plasman u Europsku ligu, a ostali su i bez ostalih trofeja. Salah bi, javljaju strani mediji, Redse mogao napustiti do kraja prijelaznog roka. Saudijski prvak Al Ittihad, klub u kojeg su ovog ljeta stigli Karim Benzema, N'Golo Kante i donedavni Salahov suigrač Fabinho, silno želi u svoje redove dovesti Salaha. Toliko jako da su mu spremni ponuditi rekordni ugovor u saudijskom nogometu, više od 220 milijuna eura, dok C. Ronaldo, recimo, u Al Nassru zarađuje oko 200 milijuna godišnje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema pisanju britanski medija, Salah bi želio napustiti Liverpool, a razlog nije samo velika plaća, nego i njegova religijska uvjerenja. Jer, poznato je, Salahov imenjak Muhamed utemeljio je Islam početkom 7. stoljeća, a jedan od najvažnijih događaja u povijesti te religije datira iz 622. godine prelaskom Muhameda i njegovih sljedbenika iz Meke u Medinu, gradova koji se nalaze upravo u suvremenoj Saudijskoj Arabiji.

Salah je već zaigrao u tri europske lige, švicarskoj, talijanskoj i engleskoj. S Liverpoolom je osvojio sve što se osvojiti može, bio je ključan igrač zlatne generacije slavnih Redsa i shvatio je da je došlo vrijeme za odlazak, posebno nakon sezone u kojoj njegov klub nije izborio nastup u Ligi prvaka. Klopp ga ne želi izgubiti, na konferenciji za medije izjavio je da do transfera neće doći, no svjestan je da bi mogao ostati bez svojeg ključnog igrača...

"Najgora stvar za sve nas je ta da prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje tri tjedna duže. UEFA i FIFA bi se trebali pozabaviti time", rekao je nedavno Klopp, aludiravši da on, ali i ostali europski velikani, neće imati definiran kadar ni nakon završetka prijelaznog roka u njihovim državama, budući da igrači mogu napustiti klub i nakon 1. rujna...

Liverpool je već ostao bez jednog igrača, Fabinha, koji je za nešto manje od 50 milijuna eura prešao u Al Ittihad koji krajem godine želi osvojiti jedno od posljednjih izdanja 'starog' Svjetskog klupskog prvenstva na kojem sudjeluju samo osvajači prvenstava svojih kontinenata, a koje se igra upravo u saudijskoj Džedi. Al Ittihadu će najveći konkurent na tom turniru biti, dakako, Manchester City, a još će nastupiti Leon iz Meksika, Urawa Red Dragons iz Japana, Al Ahly iz Egipta i Auckland City iz Novog Zelanda. Posljednjeg putnika na turnir dat će Južna Amerika. Nedavno su odigrane tek prve utakmice četvrtfinala Cope Libertadores za sezonu 2023.

S dolaskom Salaha, Al Ittihad bi složio jednu iznimno jaku momčad koja bi mogla konkurirati Manchester Cityju i prvacima ostalih kontinenata. (nr)

Mogući sastav Al Ittihada za Svjetsko klupsko prvenstvo:

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Al Ittihad JeddahMohamed SalahLiverpool

Ostale Vijesti