Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Leovac za Germanijak: “Želimo korak dalje. Prvak? Mala prednost Dinamu”

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 02.04.24. | 11:30

Marin Leovac jedna je od najčvršćih karika Lokomotive u sezoni koja je nadmašila očekivanja i najvećih optimista

Pomalo u sjeni dvoboja na Poljudu, a nešto prije sudara Hajduka i Dinama, finale borbe za “Rabuzina” pokušat će ostvariti Lokomotiva i Rijeka u međusobnom obračunu u Kranjčevićevoj ulici (16 sati).

Lokosi će Rijeku dočekati u finom nizu. U zadnjih pet utakmica četiri puta su slavili, odigrali remi s Istrom i definitivno su spremni za još jedan podvig. U subotu su imali regeneracijski trening, Uskrs su proveli s obiteljima, a od ponedjeljka je krenula priprema za Rijeku

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Ozbiljno shvaćamo ovu utakmicu. Došli smo među četiri najbolja, želimo korak dalje”, javio se Marin Leovac jedan od najboljih pojedinaca u Čabrajinoj momčadi ovo proljeće. Njegovo iskustvo i kvaliteta sjajno se nadopunjava s talentiranim pojedincima koji se na Kajzerici izbacuju kao s trake.

“Mislim da smo u proljetni dio sezone ušli fenomenalno. I u bodovnom smislu ali i na način na koji igramo. Uostalom, najbolje se to može vidjeti kada suparnici mijenjaju sustav i prilagođavaju se nama. Istra je stavila petoricu u zadnju liniju što je samo dokaz da nas ozbiljno shvaćaju”, detektira lijevi bek koji nam otkriva kako se priprema za Rijeku ne razlikuje previše od svega do sada.

“Uvijek je isto. Zašto mijenjati nešto što dobro ide? Rijeka ima veliku ambiciju da napadne tu duplu krunu i to im je motivacija više. U odličnoj su formi, odmorili su neke igrače protiv Rudeša, imaju dužinu klupe i bit će teško. Bit će to velika borba u kojoj smo optimisti jer smo pokazali u ovoj sezoni da možemo sa svima, pogotovo u Kranjčevićevoj gdje nitko ne može doći i reći da je favorit protiv nas”, jasna je poruka s Kajzerice. Marin Leovac nosio je svojevremeno dres Rijeke i poznaje mentalitet s Rujevice. Smatra kako je velika prednost za Rijeku bila činjenica da o njima nitko nije pričao.

“Svi su gledali Dinamo i Hajduk. Rijeka je to iskoristila. Posložila se, skupljala bodove u tišini i sjajno igrala. Do kraja imaju najlakši raspored i još uvijek su bez nekog pritiska. Sjećam se dok sam bio tamo da Mišković nikada nije rekao: 'Morate osvojiti', već je odradio dobru pripremu i napravio uvjete pa ako se dogodi — dogodi se. I to je ta razlika u odnosu na Dinamo i Hajduk gdje moraš osvojiti pod svaku cijenu”.

Kako Marin Leovac vidi rasplet borbe za naslov prvaka otkrio je u nastavku:

“Polako. Imao još cijeli jedna krug. Dinamo ima utakmicu manje, a pobjedom nad Varaždinom može doći na dva boda od Rijeke. Činjenica je kako Rijeka ima manji pritisak ali on će rasti svakom utakmicom. Za Dinamo da ne pričam, jer oni moraju. Dok je matematika u igri ne treba otpisati Hajduk, ali realno teško da se mogu vratiti u ozbiljnu utrku. Imaju težak raspored; idu na Rujevicu, dolaze nama… Bit će to dvoboj između Dinama i Rijeke i tu malu prednost dajem Dinamu. Zato što kada bude teško, oni su tu. Izvuku se. Na Poljudu koji je teško gostovanje pokazali su karakter te dobili derbi. To je mentalitet pobjednika, moć navike”, objasnit će Leovac koji je dobar prognozer. Dokazao je to na početku sezone kada je vidio Lokomotivu u borbi za Europu iako su u tom trenutku ostali bez Kačavende, Stojkovića, Tucija

“Lokomotiva je uvijek imala mlade igrače, i tu sjajno balansiranu kombinaciju starih i mladih. Čabraja je skoro tri godine tu, promovira mlade i sustav je posložen. Ode svake godine par najboljih ali se odmah nadoknadi. Složili su nešto novo i blizu smo jako dobre sezone. I opet će na ljeto neki otići ali i doći novi. To je način na koji Loksa radi i živi. Zato sam bio optimističan kada sam upoznao ekipu i vidio potencijal. Ispalo je da sam u pravu”.

Marin Leovac je prošlo ljeto potpisao na godinu dana. Iako je 35 godina na leđima, to se uopće ne osjeti na njegovoj igri. Ugovor, dakle, ističe za dva mjeseca…

“Pričali smo, htjeli bi da ostanem a niti ja nemam ništa protiv. Osjećam se odlično. Fizički sam dobar, doma sam, obitelj mi je tu i zaista nema razloga da idem negdje drugdje. U međuvremenu sam završio Akademiju HNS-a i dobio A licencu, ali trenerski poziv će malo pričekati dok se osjećam dobro, dok mi je gušt biti dio ove priče u Lokomotivi i dok me žele”, poručio je Leovac.



Tagovi

Hrvatski nogometni kupMarin LeovacHNK RijekaRabuzinovo SunceNK Lokomotiva

Ostale Vijesti