Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Karoglan: “Moramo napraviti sve za prolaz, a prvenstvo je još dohvatljivo!”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.04.24. | 11:25

Trener Bijelih je nakon poraza od Dinama u prvenstvu najavio novi dvoboj koji se na Poljudu u srijedu igra za plasman u finale Kupa

Pred Hajdukom je novi Derbi s Dinamom, ovaj put u srijedu u Kupu, također na Poljudu (19, MAXSport1). Bijeli traže prolaz u finale i treći Kup u nizu, ali prepreka nije nimalo lagana, jer Zagrepčani žele duplu krunu, a pobjedom u Splitu Hajduk su praktički izbacili iz utrke za prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Mislav Karoglan još uvijek vodi Hajduk, iako je upisao dva uzastopna poraza kod kuće koja su pokvarila ono dobro što je napravio u prvom dijelu kada je bio jesenski prvak. Teško mu je bilo nakon poraza u Derbiju, no otvorili su hajdukovci novu stranicu i moraju pronaći put do prolaza kako turbulencije ne bi bile još veće.

Kako ste prveli Uskrs nakon poraza?

"Kako ću ga provesti, nije bio najsretniji, ali moraš poštivati, jer veliki je praznik. MIsli su lutale, ali proveo sam ga s obitelji", na početku je rekao Karoglan.

Kako dignuti momčad?

"Imali smo jedan dobar sastanak. Momci nisu bili razočarani, jer su smatrali da je rezultat trebao biti drugačiji."

Ako budu penali, može li ući Perišić i zabiti?

"Penali su pshihološki teški, a što se tiče Perišića idemo iz dana u dan."

Što je s ozlijeđenima?

"Melnjak i Žaper su out, Uremović i Livaja su upitni. Da Rijeci fali Selahi ili Dinamu Petković, to bi se osjetilo, a nama fale obje pozicije. Imali smo pehova, Melnjak je najbolji lijevi bek, Uremović po meni najbolji stoper lige. Vidjet ćemo što ćemo sa stoperima, igrat će tko bude zdrav."

Očekujete li drugačiji Dinamo?

"Očekujem opušteniji Dinamo, a bitno je zabiti. Trebamo pokušati proći u Kupu, ali nismo odustali od prvenstva, mislimo da je dohvatljivo."

Što je s Brekalom?

"Imat će svoju minutažu, bila je procjena da nije sto posto spreman. Nadam se da će potvrditi svoju klasu, a on je svjestan da je ozljeda trebala vrijeme."

Kakve ste pouke izvukli, na čemu raditi za proći?

"U većem dijelu smo bili bolji, trebali smo zabiti, jer je jako bitan prvi gol. Moramo biti kuražniji u napadu."

Kakav odaziv gledatelja očekujete?

"Nadam se da će biti pun stadion, nema razloga da ne bude tako."

Dodao je još...

"Najvažniji je prolaz, sve drugo se zaboravlja. Očekujem da budemo bolji te da zabijemo golove. Treba biti spreman na 120 minuta, treba imati injekciju s klupe. Zanima me samo moja momčad, očekujem 20 igrača spremnih za borbu. Čeka nas jako teška utakmica, a očekujem bolji i opušteniji Dinamo. A momci imaju poticaj da nas Dinamo ne može pobijediti dva puta u kratkom razdoblju."

Posljednje četiri utakmice u dvobojima s klubovima iz velike četvorke nema pobjede...

"Utakmice s Rijekom i Dinamom su mogle otići u drugom smjeru. U prvom mandatu su mi derbiji bili najbolji. Nije bilo savršeno, ali mogle su i trebale završiti drugačije."

Je li Diallo završio kod Vas i je li vrijeme da krene Hrgović?

"Njega sam vratio iz Solina, vjerujem u njega. Igramo s četiri, pet mladih, Prpić je počeo, tu je Hrgović, Čuić je imao neke minute. U smislu Diallla, on je dao dobre minute u prvom dijelu, ali se nije vratio u najboljem stanju s Afričkog kupa nacija. NIje prekrižen, treba mu dati poticaj."

Ako Livaja ne počne, kako će igrati krila?

"Krila moraju napadati dubinu, to nismo imali, a teško je mijenjati navike. Nikola i Marko su drugačiji profili."

Što je s Kalikom kojega nema?

"Imao je problem s aduktorom", završio je Karoglan.



Tagovi

Mislav KaroglanHajdukGNK DinamoDerbiHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceHNK RijekaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti