EXPA/Newspix/Marcin Szymczyk
EXPA/Newspix/Marcin Szymczyk

Legia se želi riješiti bivšeg dinamovca, moguć je i povratak u HNL!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 12:21

U nogometnim krugovima priča se da bi Rijeka željela dovesti Lirima Kastratija, međutim, pitanje je mogu li mu Riječani ponuditi ugovor kakav ima u Poljskoj. Pitanje je i hoće li se dogovoriti s Legijom

Lirim Kastrati, bivši igrač Dinama i Lokomotive, mogao bi nakon godinu dana neslavno okončati svoju poljsku avanturu. Kastrati je lani Dinamo zamijenio varšavskom Legijom, međutim, upao je u lošu sezonu proslavljenog poljskog kluba, utopio se u prosječnosti. Odigrao je prošle sezone 23 utakmice za Legiju, zadnju još u travnju, a ove sezone upisao je tek 13 minuta u porazu od Cracovije. Jedini pogodak za poljski klub zabio je Kastrati još lani u rujnu, Spartaku iz Moskve u Europskoj ligi. Dio poljskih medija svrstava ga među najveće Legijine promašaje kad su transferi u pitanju, s obzirom da je došao iz Dinama za 1,5 milijuna eura. A to je za poljske klubove visok ulazni transfer.

I sad Poljaci prenose kako Legia traži način da se u ovom prijelaznom roku, dakle, u idućih 10-ak dana, riješi Kastratija. Međutim, postoji problem. Legia bi ga, navodno, bila spremna pustiti besplatno bilo kamo, samo ako se odrekne ugovora ili barem dijela ugovora, ali pitanje je hoće li Kastrati pristati na takav 'deal'. Jer, aktualni mu ugovor traje do 2025.. a u Legiji zarađuje više nego što bi u ovom trenutku mogao negdje drugdje zaraditi. Zbog toga su Poljaci skeptični da će dogovor uspjeti, Kastratijeva je sudbina tako još uvijek neizvjesna. On je, navodno, spreman ostati u Varšavi i boriti se za mjesto u momčadi.

A s drugih strana stižu informacije da postoji opcija Kastratijeva povratka u HNL, da je za njega zainteresirana Rijeka. Međutim, s obzirom na priču oko novca i ugovora u Legiji, teško je vjerovati da bi klub s Rujevice mogao ponuditi toliko, tako da i ta mogućnost ne djeluje realno. Osim ako se Kastrati dogovori s Legijom za raskid i dobije dobru naknadu pa onda dođe na Rujevicu za manji novac 'oživjeti' karijeru. (T.N)


Tagovi

LegiaLirim KastratiGNK DinamoHNK RijekaHNLEkstraklasa

Ostale Vijesti