Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Labrović izgubio status prvog vratara Rijeke

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.11.21. | 14:15

22-godišnjak iz Sinja je na početku sezone bio prvi vratar Rijeke, ali nakon što se ozlijedio je tu ulogu preuzeo Martin Zlomislić.

Nogometaši Rijeke ove nedjelje gostuju na Šubićevcu gdje će zaključiti 15. kolo 1. HNL. Riječani su favoriti, u utakmicu ulaze puno odmorniji od svojeg protivnika budući da su posljednji put na teren istrčali 24. listopada kad su u Kranjčevićevoj svladali Lokomotivu rezultatom 1:2, dok utakmicu protiv Osijeka nisu odigrali nakon što je koronavirus ušao u svlačionicu bijelo – plavih pa je tako taj susret odgođen za početak prosinca.

U posljednjih pet utakmica Rijeka je skupila tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, dok su Šibenčani u posljednjih pet utakmica slavili samo protiv Hajduka, a osim toga upisali su po dva remija i dva poraza (jedan u Kupu).

Otkako se Šibenik vratio u 1. HNL protiv Rijeke su odigrali pet utakmica. Rijeka je slavila tri puta, Šibenik tek jednom, dok je najefikasnija bila utakmica u veljači ove godine kad je na Rujevici konačan rezultat bio 2:2.

Ovog ljeta su na Rujevicu stigli Prince Ampem i Nediljko Labrović, dvojica ponajboljih igrača Šibenika prošle sezone. Ampem je ubrzo postao miljenik riječke publike, dok je Labrović, nakon sjajnog otvaranja sezone, danas drugi vratar Rijeke. Razlog tome nije slabija forma već činjenica da se Sinjanin ozlijedio, a onda je u međuvremenu minutažu na najbolji mogući način iskoristio Martin Zlomislić, još jedno novo ime u svlačionici Rijeke.

Martin je tako postao drugi Zlomislić koji je u novijoj povijesti kluba nosio dres Rijeke. Prije njega je član Rijeke bio Damir, danas standardni prvotimac vodeće momčadi Premijer lige BiH Zrinjskog, koji je za Rijeku skupio 31 nastup, 1 pogodak i 1 asistenciju.

Martin Zlomislić ispočetka je bio drugi vratar, ali dobrim obranama ustalio se na golu Rijeke te je baš on danas prvi vratar momčadi s Kvarnera.

„Šibenik se na Rujevici pokazao kao jako težak i neugodan protivnik. Neće nam biti lako niti u nedjelju. Pokazali su da imaju kvalitetu, mladost i polet, tako da ćemo morati stvarno biti na jako, jako visokoj razini da osvojimo bodove. Niti jedna utakmica nije laka. Lokomotiva je to pokazala, ali i Šibenik i Slaven. Mislim da će ove sezone prvenstvo biti neizvjesno do samog kraja i zato nema opuštanja niti protiv jednog protivnika. U Šibenik idemo maksimalno spremni i motivirani, a ako želimo biti tu gdje jesmo moramo dobivati ovakve utakmice“, rekao je u razgovoru za Novi list Gojko Mrčela, trener vratara Rijeke i nekadašnji golman Šibenika.

„Labrović se vratio nakon nezgodne ozljede i ušao u puni trening. Trudi se i radi maksimalno kako bi opet uhvatio staru dobru formu. No, život vratara je specifičan, sad mora opet čekati svoju prigodu. Ova sezona je stvarno specifična po tom pitanju. Nismo dosad imali takvu praksu i uvijek smo se odlučili za jednog vratara u kontinuitetu. Problem su bile ozljede koje su učinile svoje. Zlomislić je na utakmici protiv Šibenika dobio šansu i pokazao da se radi o jako dobrom vrataru. U ovom trenutku smo odlučili dati povjerenje Zlomisliću, on drži »jedinicu«, a vidjet ćemo kako će sve dalje ići. Iz moje prakse i osobnog iskustva nije dobro da se vratari mijenjaju na takav način. Mi to nikad nismo radili, a sada je situacija to zahtijevala“, istaknuo je Mrčela.

Labrović je ove sezone skupio 6 nastupa za Rijeku, primio je četiri pogotka, a u jednako toliko utakmica njegova je mreža bila netaknuta. S druge strane, Zlomislić je dosad za Rijeku skupio 7 nastupa, primio je 12 pogodaka, a u dvije je utakmice (Lokomotiva, Pitomača) sačuvao mrežu netaknutom.


Tagovi

Nediljko LabrovićHNK Rijeka

Ostale Vijesti