Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Krznar ispunio cilj, donio 11 milijuna eura te utišao kritičare

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.08.21. | 07:31

Trener Dinama borio se sa sumnjama najbliže okoline pa pokazao zašto ga smatraju najdarovitijim izdankom trenerska akademije HNS-a

Pritisak uoči Varšave bio je ogroman. Dinamo nije naplatio bolju igru iz Maksimira, Legia je osjetila krv i nošena podrškom tridesetak tisuća svojih navijača vjerovala da može arhivirati ambicije Dinama u Ligi prvaka.

Nisu pomogli niti signali sumnje u ovaj stručni stožer. A oni su dolazili iz svih smjerova, pa čak i iz Krznarove najbliže okoline. Lako je kada navijač sumnja u tebe, jer navijač ima pravo biti sumnjičav i nepovjerljiv. I to je nešto što očekuješ. No, problem je kada protiv tebe rogobore oni koji bi ti trebali čuvati leđa. I umjesto da te rasterete, dodaju ti još malo tereta na strmini.

No, dugo je Damir Krznar dio sustava. Zna kako stvari ovdje funkcioniraju i bio je spreman na Judine poljupce. Zanemario je glasine da igra odlučujuću utakmicu, da je na stolu barem 11 milijuna eura koje je Dinamo zaradio ovim prolaskom i potencijalno još toliko ako se prođe u play offu te se posvetio onome što najbolje zna; nogometu.

I u Varšavi je dokazao zašto ga smatraju najdarovitijim izdankom HNS-ove trenerske Akademije. Doktorski se suočio s izostankom kapetana Ademija, ranijim izlaskom stupa obrane Lauritsena, sumnjama koje su sve jače odzvanjale te frenetičnom željom domaćina da skinu skalp vodećoj momčadi jugoistočne Europe.

Suprotstavio se poljskom prvaku onako kako je i najavio. Bio je Dinamo bolji u svim segmentima igre i čekao se trenutak kada će isplivati individualna kvaliteta. Luka Ivanušec pokazao je zašto ga je Dalić vodio na Euro. Apsolutno genijalan potez kojim je izbacio Franjića koji rutinirano šalje loptu kao da iza sebe ima stotine ovakvih utakmica i kao da mu je ta pozicija prirodna. A Franjić se našao na njoj samo i isključivo iz nepovjerenja prema Moubandjeu te Marinu Leovcu koji je otpisan bez ikakvog konkretnog razloga. I pitanje je tko ga je uopće otpisao jer znamo da Krznar o njemu ima visoko mišljenje i da ga je htio imati u svome kadru.

Dinamo je rutinski otišao tamo gdje mu je i mjesto. Jer, ovaj Dinamo ima nešto što mnoge generacije prije toga nisu imale; on igra na tu rutinu, ne gubi glavu u teškim situacijama i neokrznuto izlazi iz crnih rupa koje su sastavni dio nogometa. Ima i atmosferu u momčadi koju je stvorio Damir Krznar. Moldavski Šerif kao posljednja prepreka za Ligu prvaka scenarij je na koji bi svi stavili svoj autogram uoči početka sezone.

Nismo bili pobornici Crvene zvezde zato što bi ta utakmica bila sve samo ne nogomet. No, kada smo odgledali dvije utakmice protiv Šerifa, bude nam nekako i žao što neće doći do utakmice koja se čeka tri desetljeća. Jer prvak Srbije nije niti blizu Dinamu. I da su prošli Šerif bila bi to jedna velika šansa za reprizu 1997. i Partizana u Maksimiru sa sličnim epilogom. Gotovo smo uvjereni u to. Uostalom, nitko iz Zvezdine aktualne momčadi, osim možda Aleksandra Dragovića, ne bi imao mjesta u ovom Dinamu.

Kako bilo, Legia i Zvezda su lanjski snijeg. Dinamo se okreće Šerifu u kojem neće moći računati na Lauritsena. Ozljeda prepona standardnog stopera čini se težom nego je to bilo za očekivati i jasno je da će Krznar morati promiješati špil i ponuditi novo rješenje. No, izostanak Lauritsena ne smije biti alibi. Ne za ovaj Dinamo i ne za Damira Krznara a svakako ne protiv protivnika poput moldavskog šerifa koji zaslužuje veliki respekt jer je jednom zavio u crno Maksimir, ali danas su druga vremena. Danas je Dinamo puno bolji u svim segmentima. Od kvalitete na travnjaku do stručnosti koje ima na trenerskoj klupi. Samo se nadamo kako će sumnje u Damira Krznara okopnjeti. Iako…


Tagovi

Damir KrznarDinamo ZagrebLegiaSheriff

Ostale Vijesti