Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo trči prema Ligi prvaka - u Varšavi pala Legia za dvoboj protiv starog znanca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.08.21. | 22:34

Purgeri su slavili 'rutinskom' pobjedom.

Dinamo je u Varšavi svladao Legiju 1:0 pogotkom Bartola Franjića u 20. minuti te su Plavi s ukupnih 2:1 prošli u playoff za Ligu prvaka u kojem će 17. ili 18. kolovoza igrati u Tiraspolu protiv Šerifa, a uzvrat se igra za tjedan dana na Maksimiru. Dinamu će ovo biti četvrti europski duel protiv moldavskog prvaka koji je danas s također minimalnih 1:0 svladao Crvenu zvezdu u Tiraspolu.

Dinamo večeras ponovno nije imao svoje najbolje izdanje, ali je odigrao pravu, pragmatičnu utakmicu u kojoj je nakon lijepe akcije u ranoj fazi dvoboja načeo protivnika koji, ipak, nije imao dovoljnu kvalitetu da slomi čvrsti Dinamov blok. Dojam je da je Dinamo igrao, kako se kaže, 'koliko je bilo potrebno'.

U Varšavi je odigrana utakmica bez puno prigoda, s dosta prekida i pokušaja iz kornera i slobodnih udaraca s obje strane.

Treneri Czeslaw Michniewicz i Damir Krznar nisu iznenadili sa sastavima i istrčali su s najjačim raspoloživim kadrom. S obzirom na važnost i ulog utakmice, momčadi su krenule očekivano rezervirano. Igralo se bez rizika i s bezopasnim pokušajima s distance.

Sve do 20. minute kada je Dinamo nakon fenomenalne akcije izjednačio. Ristovski je presjekao loptu, Majer i Ivanušec odradili su dupli pas, a onda je Ivanušec krasno podvalio loptu za mladog Bartola Franjića koji slabijom, desnom nogom rutinski pogađa za 1:0 vodstvo Plavih i svoj europski prvijenac.

Pogodak Franjića pogledajte OVDJE.

Legija je potom preuzela jalovu inicijativu, jedinu priliku u prvom dijelu domaćini su stvorili u 28. Nakon ubačaja iz kornera Martins je pucao glavom, a Livaković sjajnom paradom spasio Dinamov gol.

Do kraja prvog dijela Legija je bila nešto opasnije, ali bez konkretnije ugroze Livakovićevog gola. Dinamo je na odmor otišao s minimalnom prednosti, ali s jednom izmjenom, budući da je sredinom nastavka igru morao zbog ozljede prepone napustiti Rasmus Lauritsen.

A početkom nastavka Krznar je morao napraviti i drugu prisilnu izmjenu. Kristijan Jakić nije se osjećao najbolje te je u igru ušao Francois Moubandje, što znači da je Jakićevo mjesto zauzeo Franjić.

Legia je puno otvorenije ušla u nastavak i odmah zaprijetila s dva nezgodna udarca prvo Josue, a onda i Luquinhasa. Dinamo je najbolji pokušaj u prvom dijelu nastavka imao preko Oršića koji nije najbolje pucao glavom nakon centaršuta s desne strane.

U 64. Krznar je napravio treću izmjenu, prvu koja nije bila prisilna. Umjesto asistenta Ivanušeca, ušao je Luka Menalo.

Nakon početnog pritiska Legije Dinamo je uspio uspostaviti kontrolu nad utakmicom. Umrtvio je domaćine, a na prvu šansu čekali smo do 83. minute kada je Luka Menalo mogao riješiti pitanje pobjednika. Slisz je jako loše zaštopao loptu, Menalo je imao otvoreni put prema Borucu no odlučio se na udarac s nešto manje od 20 metara. Lopta je otišla daleko kraj gola domaćina.

U završnici dvoboja Dinamo je nanizao seriju kornera i slobodnih udaraca s opasne distance, no iz niti jednog pokušaja Purgeri nisu uspjeli dodatno ugroziti Boruca.

Dinamo će nakon ove utakmice minimalno igrati Europsku ligu, a objektivni je favorit za plasman u Ligu prvaka.

Pred Dinamom je dvoboj protiv Gorice u petak na Maksimiru, a onda putuje u Tiraspol u kojem će 17. ili 18. kolovoza odigrati prvu utakmicu playoffa za plasman u Ligu prvaka.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLegiaŠerifLuka IvanušecBartol Franjić

Ostale Vijesti