Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Krznar dao priliku 32 igrača, njih 15 odskače s minutažom (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.06.21. | 13:47

Još uvijek nije poznata lokacije sutrašnje generalke protiv Rostova.

Dinamo će sutra odraditi i posljednji dan priprema u slovenskoj Murskoj Soboti. Povratak je bio predviđen za ponedjeljak, nakon utakmice protiv Rostova, no kako se ta utakmica trebala odigrati u vrijeme dvoboja Hrvatske i Španjolske na Euru, što, dakako, nije dolazilo u obzir, Plavi su dvoboj s Rostovom prebacili na nedjelju, 27. lipnja, nakon čega će se Dinamova delegacija vratiti u Zagreb.

No, pojavili su se problemi, pišu Sportske novosti. Rostov je pristao na promjenu termina, no problem je dostupnost stadiona Fazanerija u Murskoj Soboti. Danas na tom stadionu igraju srpski viceprvak Partizan i slovenski prvak Mura. Utakmica će biti otvorena za gledatelje, što znači da bi se na utakmici moglo pronaći i dosta navijača Partizana.

Utakmica Dinama protiv ruskog prvoligaša bi se tako trebala odigrati u obližnjim Beltincima iako na službenim stranicama Dinama i dalje piše Fazanerija u Murskoj Soboti...

Što se, pak, Dinama tiče, Krznar bi se sutra trebao odlučiti za 11 igrača koji će 7. srpnja na Maksimiru istrčati protiv islandskog Valura. Na toj utakmici sigurno neće biti reprezentativaca, hrvatska 'četvorka' i Mario Gavranović su i dalje aktivni na Euru, a Arijan Ademi i Stefan Ristovski su na zasluženom godišnjem odmoru.

U dosadašnje tri pripremne utakmice Damir Krznar dao je priliku 32-igrača, a sudeći po minutaži, trenutna prva postava Plavih je sljedeća:

Minutaža i učinak igrača Dinama u prijateljskim utakmicama:

Nevistić - 107'

Čavlina - 77'

Zagorac - 58'

Horkaš - 28'


Stojanović - 148'

Moharrami - 45'


Theophile - 135'

Lauritsen - 135' (gol)

Šutalo - 135'

Perić - 90'

Milić - 90'


Moubandje - 144'

Štefulj - 126'


Franjić - 116'

Jakić - 19'


Bulat - 107'

Gojak - 107' (asistencija)

Baturina - 84' (2 gola)

Mišić - 73' (2 asistencije)


Tolić - 134' (gol, asistencija)

Majer - 76'

Janković - 65'

Vasilj - 61'


Atiemwen - 116'

Kastrati - 94' (asistencija)

Špikić - 87' (gol)


Ćuže - 120' (2 gola, asistencija)

Menalo - 62'

Šaranić - 61'


Kulenović - 115' (gol, asistencija)

Andrić - 110'

Čop - 45'

Naravno, za očekivati je da će se u prvih 11 pronaći Lovro Majer i Josip Mišić, siguran bi bio i Kristijan Jakić da nije u prvoj utakmici protiv Mure pretrpio ozljedu. Golman i obrambena linija je čini se zagarantirana. Ćuže je prije zadnje utakmice favorit za start ispred Luke Menala. Kako stvari stoje, najviše upitnika stoji na napadačkoj poziciji, ali i na mjestu polušpice na kojoj je Tolić odigrao tri jako dobre utakmice i mogao bi Majera 'gurnuti' na desno krilo. Ili bi se Krznar mogao odlučiti na formaciju 4-1-4-1 u kojoj bi se i Tolić i Majer našli u sredini terena.



Tagovi

Dinamo ZagrebDamir KrznarMario ĆužeJacques Francois MoubandjeMarko TolićLovro MajerJosip MišićKristijan Jakić

Ostale Vijesti