Pixsell
Pixsell

Krenula je ludnica ljetnog mercata: Kvržić potpisao za Borac, Soldo napušta Dinamo, Arai na korak od novog kluba!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 13:30

Japanac se spominjao u kontekstu novog pojačanja Rijeke, ali momčad s Kvarnera za pojačanja neće plaćati odštete

Kad je Mateo Erceg označio kraj utakmice Hajduka i Šibenika (3-0) s kojom se momčad iz Krešimirovog grada, barem na godinu dana, oprostila od HNL-a, bilo je potpuno jasno kako su većina igrača koji su u toj utakmici nosili naračasti dres po posljednji put bili suigrači.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Šibeniku će se dogoditi veliki remont, na prste jedne ruke mogu se nabrojati oni koji će i sljedeće sezone Šubićevac zvati svojim drugim domom, a svega 10 dana nakon što se odigralo posljednje kolo HNL-a, neki su igrači i službeno pronašli nove angažmane.

Zorana Kvržića su mediji iz susjedne BiH već neko vrijeme navodili kao novog budućeg igrača Borca, a danas je potpis nekadašnjeg reprezentativca BiH za momčad iz Banja Luke, koji je najveći trag u svojoj karijeri ostavio u dresu Osijeka i Rijeke, i službeno potvrđen. Kvržić je predstavljen na društvenim stranicama kluba te je momčad Vinka Marinovića u njemu dobila ogromno pojačanje za sljedeću sezonu.

U Šibeniku se na prste jedne ruke mogu nabrojati igrači koji su odradili zadovoljavajuće sezone, ali među njima su svakako Lovre Rogić, Haruki Arai i Marko Soldo. Rogić je, kako je Germanijak već pisao, nadomak Zrinjskog, s tim da su za donedavnim prvim vratarom Šibenika interes pokazali i neki klubovi iz Poljske (Ekstraklasa) te Italije (Serie B). Rogić bi se u novom klubu za mjesto prvog vratara trebao boriti s Markom Marićem, a njegov potpis bio bi jasan znak kako Rendulić u sljedeće sezone s Plemićima želi otići korak dalje od njegovog prethodnika i prijatelja Sergeja Jakirovića te izboriti plasman u grupnu fazu nekog eurposkog natjecanja.

No, tu nije kraj, jer najnovije vijesti govore kako su nadomak Zrinjskog Marko Soldo i Haruki Arai! Soldo je u Šibeniku bio na posudbi iz Dinama, s Plavima ga veže ugovor do 2027. godine, ali budući da trenutno ne može konkurirati za prvu momčad Dinama, očekuje se da će i nadolazeću sezonu provesti na posudbi. A ta posudba bi, kako sad stvari stoje, trebala biti u Zrinjskom!

Ambicije Plemića su, izgleda, jako velike, a konkurenciju na krilnim pozicijama trebao bi zaoštriti Haruki Arai! Japanac je u HNL stigao na mala vrata, ali je zato mnoge ‘kupio’ svojom borbenošću, hitrinom te činjenicom da je upotrebljiv na nekoliko različitih pozicija. Iako se u kuloraima dalo čuti da ga prati Rijeka, momčad s Kvarnera neće ovog ljeta dovoditi igrače za koje je potrebno platiti odštetu. Šibenčani nisu odlučili otkupiti 25-godišnjeg brzanca od Tiamo Hirakata, vjerojatno ni njemu samom nije toliko primamljivo igrati u 1. NL, a najnovije vijesti govore kako će on svoj nogometni put nastaviti u Mostaru.

Ludnica ljetnog mercata je, očito, počela! Iako, pravno gledano, prijelazni rok još uvijek nije. Svi transferi bi trebali biti potvrđeni do kraja tjedna, baš kao što se u narednim danima očekuje i novi ‘šleper prepun informacija’ na temu potencijalnih dolazaka i odlazaka iz hrvatskih klubova… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Haruki AraiNK ŠibenikZrinjskiBorac Banja LukaZoran KvržićMarko SoldoLovre Rogićnogometni transferiLjetni prijelazni rokBiH Premijer ligaHNLHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti