Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Kramarić u Dinamu? Zvuči sjajno, ali je trenutno manje realno nego 'Perišić u Hajduku'

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.09.23. | 17:15

U Maksimiru ne kriju da bi voljeli dovesti bivšeg napadača, ali i su i svjesni da je to sad teško izvedivo

Andrej Kramarić vraća se u Dinamo? Informaciju da se nešto događa po tom pitanju donio je u petak Večernji list, išli smo njenim tragom i doznali - štošta. Prvo, točno je da bi u Maksimiru voljeli vidjeti svog bivšeg igrača i aktualnog hrvatskog reprezentativca opet u svlačionici pod jugom, o tome se priča, na tome će se do zime možda i ozbiljnije raditi. Dakle, ima dima, ali i vatre. Međutim, ubrzo nam je došla i ova informacija.

"Dinamo želi Kramarića, ali to je trenutno manje realno od Perišića u Hajduku!"

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

To dovoljno govori da je pred Dinamom vrlo zahtjevna operacija, za koju, možda, još nije sazrio pravi trenutak. Jer, Kramarić u Hoffenheimu i dalje uživa 'kraljevski status', on je najbolji strijelac kluba u povijesti i nema naznaka da bi ga se klub želio odreći, otpustiti ga ili dati ispod cijene. Tu je Dinamu izbijen prvi adut iz ruku, ako već uspoređujemo s Perišićem, koji je u Tottenhamu u zadnjoj godini ugovora i prema informacijama engleskih medija nije u prvom planu trenera Spursa. Bez obzira na svoje kvalitete i klasu. Drugi je detalj Kramarićeva plaća u bundesligašu, on u Hoffenheimu zarađuje oko četiri milijuna eura (brutto), plus bonuse za pogotke, pobjede, nastupe.

"Vjerujte, malo mi klubova može ponuditi i platiti kao Hoffenheim.", rekao nam je jednom prilikom Kramarić, a tada još nije imao takav, božanski tretman u klubu. Tako da ideja da Kramarić već na zimu dođe u Maksimir, u ovom trenutku više utopija, nego realnost, no, kako je u nogometu sve moguće, tako ne treba zanemariti niti takav rasplet. Ako ne na zimu, onda možda idućeg ljeta.

Jer, Kramariću ugovor u Njemačkoj vrijedi do ljeta 2025., ako u lipnju iduće godine uđe u zadnju godinu ugovora, tada se otvaraju razne opcije. Opet, teško je očekivati da će ga Hoffenheim pokloniti bilokome pa i Dinamu, Modri bi trebali platiti neku odštetu, sigurno ne i simboličnu. Ono što Dinamu može ići u prilog jest izvjesna Kramarićeva želja da se jednog dana vrati u klub, u kojemu je započeo svoju nogometnu priču, za koji je čitav život vezan, a u kojem nikad nije dobio pravu priliku. Otišao je iz Maksimira na sporedni izlaz, neobavljena posla i poznavajući ga, sigurni smo da u Kramariću negdje tinja želja da se jednog dana vrati u modri dres, zabija golove i osvaja trofeje na svom Maksimiru. Bude li sve normalno i prirodno, uopće ne dvojimo da će se taj povratak jednog dana dogoditi, ali bila bi velika senzacija da se dogodi već na zimu. No, tko ne peca, neće ni moći uloviti veliku ribu, tako je i Dinamo 'bacio udicu' pa - možda se ulovi. Ako ne sad, za godinu, godinu i pol.

Uostalom, ako se već vraćamo na Perišića, iako Dinamovi navijači ne vole te usporedbe, ta kampanja traje već gotovo dvije godine i sad se, ako je vjerovati svim tim glasinama, pomalo otvaraju vrata povratka reprezentativca na Poljud. Tko kaže da tako ne može biti i s Kramarićem i Dinamom, možda i prije ljeta 2025.? Ali sad, zvuči teško, nerealno, koliko god istovremeno zvučalo i sjajno!



Tagovi

GNK DinamoAndrej KramarićHoffenheimHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti