Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Jakirović se osvrnuo na Dalića: "Očekujem još boljeg Brunu, ali da ga stavljam u šablone, više bih izgubio nego dobio"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.09.23. | 16:00

Dinamov trener zadovoljno komentirao Petkovićev ostanak i Ademijev povratak te pričao o drugim aktualnostima iz svlačionice

Ako je netko zaslužan što će Dinamo u nastavak sezone krenuti s Ademijem i Petkovićem, to je sigurno trener Sergej Jakirović. On je 'lomio' Petkovića da ostane u Maksimiru, on je svakodnevno zvao Ademija i nagovarao ga na povratak. Iako je pred njim još puno izazova i važnih utakmica, ovo je ipak jedna (ili dvije) velika pobjeda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nisam znao kakva je situacija s Ademijem, Dilaver mi je otkrio njegovo stanje u Kini. Respektirajući prijatelja Bjelicu, zvao sam Ademija i rekao da ga čekamo raširenih ruku, ako to s Trabzonom ne uspije. A s Petkovićem sam odradio više razgovora i on je odlučio ostati. Ovo je velika stvar za nas.", rekao je Jakirović.

Već u subotu (17.05 sati) Modre čeka utakmica protiv Slavena Belupa?

"Promijenili su trenera, Ferenčina zna sve o našoj momčadi, čeka nas motivirana momčad, ali ja sam mišljenja da se moramo postaviti od prve sekunde da idemo po pogodak, da što prije otvorimo utakmicu. Iskoristili smo pauzu da se malo osvježimo, napravili dobre treninge, vjerujem da će se vidjeti pomaci na bolje. Reprezentativci su se vratili zdravi, ali neki su došli tek jučer. Nedostaje samo Kaneko, dobio je udarac u rebro."

Kaže da je stanku dobro iskoristio, a i kadar se sad malo popunio.

"Čeka nas sedam utakmica u 23 dana, zato sam rekao da nam treba šiti kadar. Dobro nam je došla pauza, da se bolje upoznamo, pogotovo međuljudski odnosi. Idemo utakmicu po utakmicu, svaka je bitna. Imamo zaostalih utakmica, ali svaku treba dobiti na terenu. U svakoj želimo uueti maksimum."

Još je jednom potvrdio tko je kapetan Dinama.

"Kad je na terenu, Ademi je kapetan, a kad nije, onda je Petković. Trebao bi biti Ademi u kadru za Slaven, vidjet ćemo koliko će to biti minuta."

Je li zadovoljan Kanekom i Bernauerom?

"Normalno konkuriraju za momčad, mislim da mogu bolje, ali treba im vrijeme za adaptacija, jer su došli u klub, koji ima visoke ciljeve. Trebam ih još više upoznati, ali mora biti bolje. Dobit će svoju priliku sigurno. Sosa? Priključio se, stvar je prilagodbe, došao je iz sustava s 'tri, dobro je igrao, s vremenom će biti od koristi, on je ljevak."

Petković je u velikoj formi, ali je Zlatko Dalić nedavno opet rekao da ga želi još bolje i efikasnijeg, više u šesnaestercu.

"Očekujem i ja da bude još efikasniji, ali ima slobodu, jer ima nogomet u malom prstu, visoku nogometnu inteligenciju. Više bih izgubio da ga stavljam u šablone, nego što bih time dobio. Ali on sve igrače čini boljima, čitavu momčad podiže, a nije imao bolji ulazak u sezonu nego ovog ljeta."

Razmišlja li o dovođenju Kevina Theophilea kao slobodnog igrača?

"Znam što je Kevin bio ovdje, može biti od koristi u smislu da bude uz mlade igrače, da uskoči kad treba, pogotovo što Šutalo i Perić nisu još pravi, oporavljaju se od ozljeda. Ali, nismo se još odlučili za tu opciju, vidjet ćemo u budućnosti."

Postoji li u Dinamu pitanje vratara, s obzirom da su htjeli dovesti Labrovića?

"Pitanje vratara ne postoji! Pričali smo u smislu još jednog vratara, pogotovo u kontekstu ozljeda, moramo imati trojicu, uz Nevistića i Zagoraca, koji su prva dvojica. Vidjet ćemo na zimu, a sad smo priključili Farisa Krkalića."




Tagovi

GNK DinamoSergej Jakirović

Ostale Vijesti