Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Predstavio se Ademi, Petković potpisao ugovor! Bit će najplaćeniji, imat će i posebnu klauzulu, a htio ga je ugledni njemački klub!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.09.23. | 15:23

Povratničko predstavljanje Arijana Ademija i velika vijesti iz Maksimira

Svečano je bilo u Maksimiru u petak poslijepodne. Okupljanje je zamišljeno kao predstavljanje, iako nije potrebno, Arijana Ademija, koji se nedavno vratio se u Dinamo. Međutim, nije bilo konvencionalno, Ademija je predstavio - Bruno Petković.

"Da vam predstavim jednog igrača, ozbiljan igrač, bit će nam od pomoći. Svi koji vole Dinamo znaju koliko ovo znači Dinamu, na terenu, ali i koliko će nam donijeti izvan terena.", rekao je Petković i dao riječ Ademiju.

"Nisam ni ja svjestan da sam ovdje, trebat će mi još nekoliko dana. Kad sam odlazio mislio sam da se neću vratii kao igrač, ali, eto me, vratio sam se."

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A onda je Ademi otkrio veliku vijest.

"Ovo je najbolja vijest, Bruno Petković ostaje s nama, produžio je ugovor."

Onda opet Petković.

"Potpisao sam do 2025.!"

Koliko je na jednog i drugog i njihov ostanak/povratak utjecalo to što je ostao ovaj drugi?

"Bili smo u kontaktu i puno pričali, ali svatko ima svoj put i sam donosi svoje odluke. Ali drago nam je da se ovako poslužilo, da smo opet zajedno.", rekao je Ademi, nadovezao se Petković u svom stilu.

"Da je Aki išao u Real, žrtvovao bih se i ja i otišao u Real."

A bi li otišao u Trabzon da je Aki otišao u Trabzon?

"Postojala je opcija da odem u Trabzon, bivši trener Bjelica je bio korektan i moram mu zahvaliti. Iz više razloga sam ostao ovdje, shvatio sam da sam potrebniji Dinamu i mislim da je ovo dobra odluka.", rekao je Petković.

U kakvom je stanju Arijan Ademi?

"Imao sam problem s listom, izgubio sam sedam-osam dana treninga, ali sad sam u boljem stanju. Dinamo zadnjih mjeseci? Bio je dobar, moćan, nedostajalo je malo sreće i koncentracije pa je otišlo u drugom smjeru, u negativu."

Kako je bilo u Kini?

"Prva četiri mjeseca je bilo dobro, uživao sam. Ali kad sam se vratio prvi put iz reprezentacije, osjetio sam neku nelagodu. Nedostajao mi je i neki adrenalin, koliko god sam bježao od toga. Pojavila se priča za Dubai, pa me Bjelica zvao u Trabzon. Ali, kad sam vidio koliko me žele u Dinamu, trener mi je slao poruku svako malo, osjetio sam da me trebaju i prelomio sam."

Očekivanja su velika i ove sezone, pogotovo u Europi, ali i u HNL-u je konkurencija jača nego prije.

"Visoka su očekivanja u Europi, vjerujem da ćemo proći dalje i da ćemo napraviti dobre stvari i u Europi. Ljestvica izgleda ružno za nas, ali to je maraton koji će trajati i moramo znati da je svaka utakmica finale. Ali, respektiramo Hajduk."

Malo opet Bruno, ove je sezone u odličnoj formi.

"Iz utakmice u utakmicu rastem, tako želim da raste momčad. Imat ću i ja sad priliku u još boljem ambijentu, cijela će se momčad pokazati da smo bolji.", zaključio je Petković.

Inače, kako smo doznali, Petković bi trebao biti najplaćeniji igrač u Dinamovoj svlačionici. Zarađivat će fiksno oko 800 tisuća eura, ali s bonusima bi ta svota mogla 'fino' prijeći milijun eura. Potpisao je, kao što je rekao, do ljeta 2025. na dvije godine, a u ugovoru, kažu neke infromacije, imat će i posebnu klauzulu, kakvu je imao i Dominik Livaković. Petkovićeva otkupna svota navodno iznosi 2,5 milijuna eura, ali vrijedit će tek sljedećeg ljeta. Do tad, Petković je Dinamov, osim ako netko već na zimu ne iskešira veći iznos, s kojim bi i Dinamo bio zadovoljan. Saznali smo i da je, uz Trabzonspor, imao i ponudu Borussije Dortmund, ugledni bundesligaš želio ga je u svojim redovima, no, očito gabariti tog posla nisu bili zadovoljavajući ni za Dinamo ni za Petkovića.



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiSergej JakirovićBruno Petković

Ostale Vijesti