Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Kovačić: Brozović mi daje mirnoću, a ja se osjećam bolje nego ikad (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 11:37

Dva hrvatska reprezentativca izašla su pred novinare.

Ona prava 'nervoza' pred početak utakmice osmine finala Eura protiv Španjolske još nije krenula. Pred nama su vikend i četiri utakmice, a svakim danom, svakim satom hrvatski navijački puk postat će sve nervozniji i tako sve do kulminacije, u ponedjeljak u 18 sati....

Pred medije su danas izašli ponajbolji hrvatski igrač na ovom prvenstvu Mateo Kovačić i lijevi bek Borna Barišić koji je debitirao na velikom natjecanju na utakmici protiv Škotske, nakon što je u prve dvije utakmice sanirao ozljedu leđa.

"Leđa su zasad dobro, osjetio sam bolove već nakon drugog treninga priprema. Imao sam i ranije u tijeku sezone problema, pa sam se nakon osvojenog naslova škotskog prvaka fokusirao na Euro i saniranje ozljede. To me poremetilo na početku priprema i turnira, ali sad je sve u redu, mogao sam bez problema odigrati tih 20-ak minuta protiv Škotske”.

Protiv Španjolske Hrvatska će imati i podršku svojih vatrenih navijača...

"Imamo puno samopouzdanja i vjere nakon Škotske, a veoma nam je nedostajala podrška s tribina. Ona nam je potrebna, jer imamo poseban odnos s navijačima, njihov izostanak bio nam je veliki minus u grupnoj fazi. Sljedeći je suparnik drugačiji od ova tri iz grupe, voli posjed, ali vjerujem da ćemo odigrati još jednu odličnu utakmicu”, rekao je Barišić.

Mikrofon je preuzeo Mateo Kovačić, iza kojega su sjajne prve tri utakmice u grupi, a i jako dobro poznaje Španjolce.

“Očekuje nas teška utakmica, Španjolci su odlična momčad. Oni vole posjed, mi ih moramo u tome prekinuti i nametnuti se. Naravno da sam napredovao nakon odlaska iz Reala, sad sam stariji i iskusniji, s više utakmica u kontinuitetu, osjećam se dobro.”

S Lukom Modrićem i Marcelom Brozovićem igram već dugi niz godina, obojica u važni za reprezentaciju. Broz nam daje mirnoću i od velike je pomoći. Trebala nam je jedna ovakva velika pobjeda, prve dvije utakmice nisu bile dobre, no sad imamo potrebno samopouzdanje, svi smo spremni i dat ćemo sve od sebe da odigramo dobro”, tvrdi Kovačić.

Nakon Škotske više nitko ne dvoji da ova tri virtuoza mogu zajedno, te ih, ako ne bude nekakvih nepredviđenih ozljeda, možemo očekivati i u udarnih 11 protiv Španjolske.

Obje reprezentacije imaju fenomenalne vezne igrače, ali nije samo to bitno, bitno je tko ima bolju momčad. Vjerujemo da smo to mi, a to moramo pokazati u ponedjeljak. Osjećam se sad dobro, bolje nego ikad, bitno mi je da igram i da imam izbornikovo povjerenje”, zaključio je konferenciju Mateo Kovačić.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaMateo KovačićHrvatskaBorna BarišićEUROEuro 2020Euro 2021Španjolskašpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti