PAUL ELLISA/Action Images
PAUL ELLISA/Action Images

Marca strašno nahvalila Hrvata: On je uz Modrića ključni igrač hrvatske reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 08:39

Nazivaju ga lokomotivom hrvatske momčadi.

U ponedjeljak (28. lipnja), s početkom u 18:00, Hrvatska i Španjolska igraju utakmicu osmine finala Eura u Kopenhagenu. U hrvatskom kadru igra nekoliko igrača koji su članovi španjolskih prvoligaša, ali i koji su bili dio najvišeg ranga španjolskog nogometa.

Jedan od njih je Mateo Kovačić kojeg je popularna Marca prilično pohvalila u nedavnom tekstu. Kovačić je igrač dosta dobro poznat španjolskoj javnosti budući da je tri sezone nosio dres Kraljevskog kluba i s njim osvojio tri naslova prvaka Europe.

"Kovačić je na hrvatskom putu do srebra 2018. imao sporednu ulogu, kao i u Realovim pohodima na uzastopne Lige prvaka. Tada je u intervjuu za Marcu rekao da mora otići iz Reala kako bi igrao više. To je i učinio. Tri godine kasnije, Mateo Kovačić je bolji igrač nego što je bio te 2018. Chelsea je očito bio njegova sudbina", piše novinar Marce Juan Ignacio Garcia Ochoa.

Kovačić je nedavno osvojio i četvrti naslov prvaka Europe, ovaj put s Chelseajem. I to ne kao jedan od igrača u sastavu, nego standardni prvotimac iako nije igrao finale zbog ozljede.

"Kovačić je uz Modrića ključni igrač momčadi, lokomotiva hrvatske reprezentacije. Igrač koji pomaže suigračima i kada ima i kada nema loptu u svojim nogama. Radi pressing u obrani, a u napadu njegova dinamičnost i okomitost pomažu Hrvatskoj da lagano prijeđe iz obrane u napad. Zbog toga ga je, na kraju, Real Madrid i doveo 2015", stoji u tekstu Marce.

Kovačić je na aktualnom Euru najviše pretrčao (29.8 kilometara) od svih hrvatskih igrača, imao je 174 od 198 točnih dodavanja, s uspješnošću od 87 posto.

Marca izdvaja i izjavu Thomasa Tuchela, trenera mu u Chelseaju, koja najbolje opisuje Kovačićev karakter. "Možeš ga nazvati u četiri ujutro da dođe na trening i bit će na njemu prvi. Privilegija je imati takve igrače. On je veliki profesionalac, jako puno radi, a još i odlično razumije nogomet. Jedan je od najboljih veznjaka na svijetu".


Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaŠpanjolskašpanjolska nogometna reprezentacijaReal MadridChelseaMarcaMateo KovačićLuka ModrićLiga prvakaEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti