Germanijak.hr
Germanijak.hr

Kotarski: "Ponosan sam zbog Dalićeva poziva, a ovo je utakmica kao i svaka druga!", Lucescu: "Mišić je najbolji Dinamov igrač!"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 06.03.24. | 20:00

Hrvatski vratar nema poseban osjećaj uoči dvoboja s Dinamom, a njegov trener otkrio je koga u redovima Modrih najviše cijeni

Dominik Kotarski jedna je od najjačih karika PAOK-a, po mnogima najbolji vratar grčke lige. Od neki dan i novi reprezentativac, dobio je poziv Zlatka Dalića za turnir u Emiratima. Stigao je u Zagreb, na stadion, na kojemu je odrastao, dvoboj protiv Dinama bit će ipak posebna utakmica. Ili neće?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ja sam profesionalac, ovo je za mene utakmica kao i svaka druga. Igram za svoj klub, za sebe, suigrače. Pristupam kao i svakoj drugoj utakmici, razmišljam samo da napravimo dobar rezultat.", rekao je Kotarski i onda se osvrnuo na reprezentativni poziv.

"Drago mi je što sam ovdje, ovo je moja domovina, tu sam proveo čitavo djetinjstvo, imam neke emocije. Ali, kao što sam rekao, tu sam da bih igrao za svoj klub i napravio što bolji rezultat s PAOK-om. Reprezentacija? Drago mi je, to je velika čast, ali tek za dva tjedna, prvo moramo obaviti posao ovdje."

Opet slično pitanje, lijepi je tjedan iza njega?

"Definitivno lijep tjedan, poziv za Hrvatsku je jedna velika čast, ali imamo puno utakmica do tada, to je prioritet. Bez toga što PAOK radi i kako igramo, ne bih dobio poziv. Došao sam ovdje po dobar rezultat."

Na početku sezone protiv Hajduka, sad protiv Dinama. Može li usporediti te dvije utakmice?

"Nezahvlno je usporediti s Hajdukom. Ono je bio početak sezone, bili smo nova momčad, još na početku. Znamo da neće biti lagano, poštujemo Dinamo, radi sjajne rezultate u Europi. Ali, došli smo ovdje od prve minute po pobjedu."

Kakve su zaključe izvukli on i suigrači iz analize Dinama?

"Znamo što trebamo, ne bih otkrivao tko je u prednosti, koje su mane i vrline. Ali, vjerujem da ćemo mi biti bolji i proći dalje, bit će teška utakmica."

U Dinamu igra nekoliko njegovih suigrača iz U21 reprezentacije, je li se čuo s njima?

"Nismo se čuli, nismo pričali o utakmici. Na terenu će biti drugačije, pozdravit ćemo se i pričati kasnije, bit će vremena.", zaključio je Kotarski.

Trener PAOK-a Razvan Lucescu, kažu grčki novinari, nije dosad pričao o Dinamu. Ni nakon ždrijeba ni zadnjih dana. Pa, evo mu prilika.

"Ždrijeb je bio takav kakav jest, ne moramo ga mi komentirati. Moramo biti pripremljeni, a mislim da jesmo. Rekao bih da je Dinamo momčad s velikim iskustvom u Europi. Momčad koja trenutno možda nema najbolji intenzitet, ali znaju pročitati manjkavosti svog protivnika. Jako su dobro organizirani i imaju zanimljive igrače. Mišić je najbolji igrač Dinama, ne samo zbog načina što igra loptom, već i što se tiče stava, osobnosti i načina na koji predvodi momčad.", kazao je Lucescu, koji je dobro pamti Dinamo. Tada su Modri, prije 10 godina, izbacili rumunjski Petrolul iz Europe i ušli u Europsku ligu, on je bio na klupi rumunjskog kluba. Nije se vraćao na to, ali nije htio ni uspoređivati Dinamo s Hajdukom.

"Kotarski je jako dobro rekao. Mi smo momčad koja se jako poboljšala od prve utakmice, iskusniji smo, ozbiljni smo i izbalansirani i želimo ići dalje u ovom natjecanju. Znamo da je pred nama iskusna momčad, ali istovremeno dobili smo i mi puno iskustva u ovoj sezoni. Ne samo zbog rezultata, imamo i veliki motiv i za ovu i za sljedeće utakmice. Nije jednostavno usporediti Hajduk i Dinamo, svaka momčad ima svoj stil, a i to su potpuno različita razdoblja. Dinamo je momčad s velikim iskustvom, jako dobro pripremljena, strpljivi su, čitaju protivnika. Tada sam jako cijenio Hajduk i tako se pripremao za njega, općenito je hrvatski nogomet na visokoj razini, niste slučajno drugi i treći na svijetu, imate igrače koji igraju u velikim klubovima. Ali, uspoređivati ta dva kluba, nije pravedno."

PAOK se bori za naslov u Grčkoj, čeka ga derbi s Arisom između dva Dinama. Hoće li sastav na terenu pokazati da razmišlja i o toj utakmici?

"Najvažnija je ova sutrašnja utakmica, ne ona u nedjelju. Svi, koji će igrati, igrat će kao da im je zadnja u životu. A što će biti kasnije, vidjet ćemo. Sad smo fokusirani samo na ovu utakmicu. Imamo dovoljno spremnih igrača za ovu situaciju da igramo na dva fronta." (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoPAOKKonferencijska ligaRazvan LucescuDominik Kotarski

Ostale Vijesti