Marco Iacobucci/IPA
Marco Iacobucci/IPA

Bio je meta Dinama, zabio je Modrima pa ih 'popljuvao', a sad je ubojito PAOK-ovo oružje

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.03.24. | 12:30

Bugarin je zabio već 12 golova ove sezone za solunski klub, koji ga je Ludogorecu platio 3,5 milijuna eura

Kiril Despodov jedna je od rijetkih bugarskih nogometnih zvijezda zadnjih godina. I jedan od najopasnijih igrača PAOK-a, koji će u četvrtak prijetiti Dinamovim europskim ambicijama. A 'veza' Despodova i Dinama traje već neko vrijeme, sad će se opet susresti na suprotnim stranama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, još prije pet-šest godina, dok je Despodov u Bugarskoj privukao interes inozemnih klubova, u igru za njegov potpis uključio se i Dinamo. Doduše, bilo je to vrijeme kad je Mislav Oršić upravo zidao svoj put među Dinamove legende, solidno je igrao i Izet Hajrović, rastao je Dani Olmo, koji je također mogao na krilo, bio je tu i Lovro Majer... I Despodov, iako je bio meta maksimirskih skauta i sportskog sektora, ostao je ipak samo potencijalna želja. Jer, puno je i koštao, otišao je u Cagliari za četiri milijuna eura, a Dinamo, s obzirom na kadar koji je tada imao, nije želio toliki novac potrošiti na krilo iz Bugarske. Despodov se u inozemstvu nije baš snašao, u Cagliariju se nije naigrao, odlazio je na posudbe u Sturm i Ludogorec, u koji se 2021. i službeno vratio za 1,7 milijuna eura.

U Bugarskoj se, očito, osjeća bolje nego drugdje, ubrzo je postao jedan od ključnih igrača bugarskog prvaka, sad mu je već 27 godina i igra najbolji nogomet karijere. Sjetio ga se netko i ljetos u Maksimiru, kad su krenuli u potragu za krilima, no, bilo je odmah jasno da si ga Dinamo ne može priuštiti pa nisu o njemu niti nešto posebno dugo razmišljali. Despodov je otišao u PAOK za 3,5 milijuna eura. I, napokon proigrao i izvan svoje domovine. Zabio je 12 golova ove sezone, uz 11 asistencija, u svim natjecanjima. I trenutno je, definitivno, jedan od najboljih igrača solunskog kluba, vrlo ubojito oružje. Grci pišu da se njegov transfer već isplatio, da je jedan od najvažnijih ljudi na PAOK-ovu putu prema naslovu prvaka te igrač s europskim iskustvom i da se očekuje da bi mogao biti junak i protiv Dinama.

I, nije da nema već iskustva protiv Modrih. Naime, Despodov je prošle sezone igrao u dresu Ludogoreca u kvalfikacijama Lige prvaka i k tome zabio dva gola u Maksimiru u onoj ludoj utakmici, kad je Dinamo vodio 3-0, na kraju slavio 4-2, uz tri isključenja bugarskih igrača, tri kaznena udarca... Jedan od njih realizirao je upravo Despodov, koji je nakon utakmice 'popljuvao' Dinamo.

"U prvom poluvremenu nismo odigrali ništa, a onda smo nadigrali Dinamo s igračem manje. Da smo zabili onu šansu za 3-3, vjerujem da bismo na kraju slavili. Dinamo nije bio bolji od nas, a iako ne volim pričati o sucu, on je i u Razgradu i sad u Maksimiru bio 12.igrač Dinama! Rugaju se klubovima kao što smo mi, ali neće i ne mogu na ovakav način. Pokazao nam je tri crvena kartona, zašto? Sudac je htio da ovako završi", kazao je tada ljutiti Despodov, kojimu je povratak u Maksimir u dresu PAOK-a svojevrsna prilika za osovbni revanš. Vjerujemo da će čekati neku drugu priliku...



Tagovi

Kiril DespodovPAOKGNK DinamoKonferencijska liga

Ostale Vijesti