Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Kopić je Oršiću namijenio drugu poziciju, može li igrati zajedno s Petkovićem?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 14.12.21. | 08:37

Bruno Petković upitan za Pulu.

Četiri dana nakon 3:0 pobjede nad Slaven Belupom na Maksimiru, pred Dinamom je novi izazov, već u srijedu, s početkom u 18 sati, na Aldo Drosini prvak gostuje kod Istre 1961.

(9.50) Istra 1961 (4.90) Dinamo (1.35)

Dinamo bi s pobjedom u toj utakmici skočio na drugo mjesto, s istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom od Rijeke i s dva boda manje od vodećeg Osijeka. Dinamo, dakako, ima utakmicu manje od trenutnog vodećeg dvojca, kao i Hajduk. Datum odgođenog derbija na Poljudu još nije određen, jedino je sigurno da će se odigrati nekad na proljeće.

Željku Kopiću dvoboj protiv Istre 1961 bit će pretposljednja utakmica na klupi Dinama ili treća od brojnih. Naime, vršitelj dužnosti trenera Dinamove prve momčadi s dvije pobjede u posljednja dva kola postaje jedan od glavnih kandidata za novog trenera Plavih. Sergej Jakirović trenutno drži 'pole position', no s dvije uvjerljive pobjede do kraja jeseni Kopić bi vrlo lagano u nekom od idućih krugova mogao prestići aktualnog trenera mostarskog Zrinjskog.

Ako Kopić ostane trener i u novoj godini, prvi potez kojeg bi trebao napraviti je odvesti Mislava Oršića na večeru. Najbolji Dinamov euro-strijelac svih vremena prvo je senzacionalnim golom Dinamu donio prvu službenu pobjedu na engleskom tlu, a Kopiću veliki skalp. 28-godišnji Zagrepčanin potom je zabio dva gola Slaven Belupu i Dinamu donio prijeko potrebnu pobjedu u lovu na titulu jesenskog prvaka.

Nakon jedne od slabijih predstava kluba u sezoni protiv Hajduka na Maksimiru, Kopić je Oršića s krila gurnuo bliže golu. Dinamo je u Londonu i na Maksimiru protiv Slaven Belupa zaigrao u 3-4-1-2 formaciji, s Lukom Ivanušecom na poziciji 'desetke' i Mislavom Oršićem u vrhu napada, u paru s Komnenom Andrićem.

Oba igrača 'odužila' su se treneru i Dinamu donijela pobjede. A i obrana je dobro funkcionirala u oba susreta...

"Oršića vidim ga kao igrača kojeg želim odmaknuti od linije, jer je opasan u pozicijama kad je bliže golu. Da nije opasan samo iz tranzicije, nego da se nudi, otključa, da dolazi iz druge trećine u treću. Tako je i zabio gol Slavenu. Drago mi je zbog njega, izuzetno je posvećen, odlično radi na treninzima, zabio je te golove. Svakom ofenzivnom igraču statistika puno znači, tako i njemu," rekao je Kopić nakon jučerašnjeg ždrijeba skupina šesnaestine finala Europske lige.

Kopić je također izjavio da u ovom trenutku Dinamovu igru vidi s tri stopera, samim time u napadu će nastaviti igrati s dvojicom napadača, što znači da će Oršić u preostale dvije utakmice u 2021., a možda i u 2022. ako Kopić ostane trener, igrati u vrhu napada, a ne na poziciji lijevog krila, ili lijevo-krilnog napadača, odnosno pozicijama koje su ga proslavile u karijeri i omogućile mu status standardnog reprezentativca Hrvatske.

Orišić je u obje dosadašnje utakmice u napadu igrao u paru s Komnenom Andrićem, odnosno imao je ulogu povučenijeg i slobodnijeg napadača, a srpski centarfor, za kojeg se priča da na zimu gotovo sigurno napušta Maksimir, igrao je isturenu špicu. Postavlja se pitanje kako će Kopić postaviti igru kada se Bruno Petković vrati u funkciju.

Petković je u Dinamu igrao ili kao klasični napadač ili na poziciji 'desetke', iza Komnena Andrića. Protiv West Hama i Slavena nije igrao zbog temperature, no za Pulu bi mogao biti spreman.

"Petković se vraća u trening, vidjet ćemo situaciju hoće li biti za Pulu. Nakupilo se tih utakmica mora se malo rasporediti i balansirati momčad, velika je kondicijska i mentalna potrošnja. Treba naći balans za ove utakmice, na meni je da to napravim najbolje, da vidimo tko će biti u optimalnom stanju da odradi ove dvije utakmice na najbolji način", rekao je Kopić.

Petković je stoga, upitan i za Pulu, tako da bi na Drosini, u ovom trenutku, ponovno mogli vidjeti napad s Mislavom Oršićem i Komenom Andrićem, za kojeg ne bi bilo loše da zabije još pokoji gol i tako si 'napumpa' cijenu pred zimski prijelazni rok. Možda bi priliku od prve minute mogao dobiti Deni Jurić koji se oporavio od ozljede i odradio solidne dionice protiv West Hama i Slaven Belupa.

A možda Kopić ništa ne prepusti slučaju i protiv Istre 1961 u igru postavi Brunu Petkovića. Mogu li Oršić i Petković igrati zajedno u napadu? Ako je suditi po jednoj od najboljih predstava Dinama u novijoj povijesti kluba, onoj utakmici protiv Atalanate na Maksimiru, odgovor se nameće sam po sebi....

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoBruno PetkovićMislav OršićŽeljko Kopić

Ostale Vijesti