Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Jakirović o mogućem preuzimanju Dinama: Svih ovih godina su najbolji klub u regiji, a meni je ovdje odlično

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 14:12

Nekadašnji trener Gorice se skrasio u Mostaru, a mnogi su njegovoj momčadi već na polusezoni dodijelili naslov prvaka BiH.

Sergej Jakirović uživa u Bosni i Hercegovini. Njegov Zrinjski igra sjajan nogomet, uvjerljivo su vodeća momčad tamošnjeg prvenstva, a domaći mediji i svi uključeni u sportska zbivanja zasipavaju nekadašnjeg trenera Gorice komplimentima. Iza njega je jedna i više nego neslavna avantura u Mariboru, ali to je sada iza njega. Zrinjski je toliko dominantan u Premijer ligi da mnogi ističu da je samo pitanje kad će se Jakirović odlučiti napusti klupu velikana iz susjedstva.

Nakon što je Damir Krznar dobio otkaz u Dinamu, nekoliko trenera su u ozbiljnim pričama da postanu njegovi nasljednici. Germanijak je doznao da je jedno od imena na toj listi Darko Milanič, 53-godišnjak koji je s Mariborom osvojio šest naslov prvaka, a od ovog ljeta je na klupi Pafosa. Nadalje, špekulira se imenima poput Matjaža Keka i Igora Bišćana, a neki mediji idu toliko daleko – čak pomalo nevjerojatno – da u krug kandidata svrstavaju i Zorana Zekića koji je nedavno preuzeo Slaven Belupo.

Uz sve prethodno navedene, navodno je u kombinacijama i Sergej Jakirović, bivši trener Sesveta, Gorice i Maribora koji će uskoro proslaviti godinu dana na klupi Zrinjskog.

U razgovoru za medije iz susjedstva nije htio previše komentirati natpise da preuzima Dinamo.

„Nije bilo ništa službeno. Ja isto čitam o tome iz medija. Jedino što sam rekao je da, kad mediji nešto pišu, sigurno imaju i svoj izvor informacija. Dinamo isto trenutno ima trenera, imaju ozbiljnu završnicu jesenjeg dijela. Ja sam trener Zrinjskog i samo me to trenutno zanima“, riječi su 44-godišnjeg trenera Zrinjskog, nakon čega je podvukao:

„Dinamo je svih ovih godina najbolji klub u regiji s ozbiljnim uspjesima, tako da je, sigurno, uvijek izazov. Ali, kažem, možemo samo pričati hipotetski. Meni je u Zrinjskom odlično. Ovaj posao koji smo napravili je baš za uživanje. Nemam nikakvog pritiska. Vidjet ćemo šta će donijeti naredni dani“, istaknuo je Jakirović.


Tagovi

Sergej JakirovićDinamo ZagrebZrinjskiBiH Premijer ligaPremijer ligaHNL

Ostale Vijesti