Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Komnen Andrić za Mozzart Sport: Hejteri će komentirati, ali nigdje mi nije bilo ljepše nego u Dinamu

Vrijeme Čitanja: 6min | sub. 13.11.21. | 09:39

"Ne razmišljam o povratku u Srbiju", dodao je napadač Modrih, koji se ove jeseni preporodio na Maksimiru, pa se sada spominje mogućnost da karijeru nastavi u Werderu.

Preuzeto s: mozzartsport.com

Komnen Andrić je ponovo onaj stari. Bio je otpisan, u nekoliko navrata praktički na izlaznim vratima Maksimira, ipak, gotovo pune tri i pol godine, dvije pozajmice i jednu tešku ozljedu kasnije, srpski napadač igra nogomet koji ga je preporučio Dinamu. Nogomet koji do ovog listopada nije uspio ponoviti nigdje. Ni po povratku na mjesto uspjeha u Interu, ni u dalekoj Rusiji, a još važnije i po njega teže – tamo gdje su odlučili da za bivšeg napadača OFK Beograda i kragujevačkog Radničkog izdvoje ravno milijun eura.

Međutim, igrač satkan od strpljenja, truda i rada, niti jednom nije ni pomislio da odustane. Ni onda kada je, kako kaže u razgovoru za Mozzart Sport, bio četvrta opcija hrvatskog prvaka. Do listopada se niti jednom nije našao u startnoj postavi Damira Krznara, u kvalifikacijama za europska takmičenja čak nije bio ni na klupi. Nije klonuo duhom, dočekao je priliku i maksimalno je iskoristio. Otkad je početkom studenog ušao s klupe i ostavio svoj trag u uvjerljivoj pobjedi nad Dragovoljcem, Andrić je postigao još četiri gola. Još tri samo u listopadu, pa onda i početkom studenog u Europskoj ligi u trijumfu nad bečkim Rapidom.

Da, vratio sam se, ali na početku sezone nije bilo baš sjajno, bio sam četvrta opcija. Igrom slučaja svaki put sam iskoristio šansu, izborio se i dobio malo prostora. Hvala Bogu da sam vratio to golovima, sada je sve kako treba, onako kako ja želim što se tiče mene i Dinama“, uvjerava Andrić.

Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL

Moglo bi se strpljenje na kraju isplatiti i Zagrepčanima. Istrpjeli su ga i konačno dočekali njegov procvat, pa bi ako ništa drugo, mogli da barem povrate uložen novac, jer odjek Komnenovih golova stigao je do Njemačke, pa su prema pisanju hrvatskih medija emisari Werdera gledali 26-godišnjaka za vikend i navodno procijenili da će im za njegov ugovor biti dovoljno oko milijun eura. Andrića, pak, trenutno zanima samo Maksimir.

Što se tiče špekulacija, trenutno sam u Dinamu i razmišljam samo o njemu. Imamo pakleno težak raspored u narednih mjesec dana, moramo izvući najviše što možemo, a to je da prezimimo u Europi te da imamo što bolji plasman u ligi, jer igramo na tri fronta. To mi je trenutno jedini cilj u glavi, ne razmišljam o odlasku, jer ne želim da mi ništa remeti koncentraciju i fokus. Imam još mjesec dana igranja prije početka prijelaznog roka. U tih mjesec dana imamo 10-15 utakmica, tako da uopće ne razmišljam o tome. Kad bude došao prelazni rok vidjet ćemo što će od svega toga biti.”

Sada kada mu je sve kako treba, nema niti razloga da mijenja sredinu, posebno jer - kako naglašava – nigdje mu nikada ranije u karijeri nije bilo ljepše nego na Maksimiru. Omiljen je među suigračima, zabavan i uvijek pozitivan, a ujedno daje i sve od sebe na svakom treningu, zbog čega je i zaslužio priliku. O eventualnom povratku u Srbiju trenutno ne razmišlja.

Nikad ovdje nisam imao problema. Ja to uvijek otvoreno pričam, bez obzira na to što će dosta hejtera ovo prokomentirati, ali što se tiče kluba i ekipe, nigdje mi nije bilo ljepše nego u Dinamu. Ne razmišljam trenutno o povratku u Srbiju, kažem, koncentriran sam samo na Dinamo, tako da nisam još razmišljao o tome, ali nikad se ne zna. Još imam ugovor s klubom, dolazi zima, sigurno ću pričati s čelnim ljudima u klubu, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Istina je da sam jedan od omiljenih igrača u momčadi iz razloga što se volim dosta šaliti, prvenstveno na svoj račun, atmosfera je odlična, momci su me prihvatili. I privatno, pored klupskih obaveza, imam dosta prijatelja i ponavljam, nigdje mi do sada nije bilo bolje.“

Goran Stanzl/PIXSELLGoran Stanzl/PIXSELL

Iako nije uvijek bilo tako. U Zagreb je stigao iz Zaprešića, nakon što je u Interu postigao deset golova u polusezonu . U drugom dijelu sezone postigao je još četiri gola za Modre i prvenstvo završio kao najbolji strijelac Dinama, s pet golova više od Marija Gavranovića i Bruna Petkovića. Sve je išlo u tim trenucima išlo po planu, a onda…

Počela je druga sezona, odradio sam ljetne pripreme s klubom, bio u planovima Dinama, međutim, povrijedio sam zglob. Baš ovaj mali što će biti novi Ramos, Joško Gvardiol, šutnuo me, povrijedio sam ligament i morao sam devet mjeseci pauzirati. Onda sam se vratio u Inter na posudbu, jer poslije devet mjeseci ne igranja kada se vratite u Dinamo morate bitu u top formi, a ja poslije tolike pauze nisam mogao pružiti maksimum. Trebalo mi je oživljavanje karijere, bio sam u Zaprešiću, oni su se borili za ostanak, dao sam par golova i tamo, a onda sam se vratio ponovo u Dinamo.”

Sanjin Strukic/PIXSELLSanjin Strukic/PIXSELL

Rehabilitacija u Zaprešiću dala je rezultat, Andrić se vratio u golgetersku formu, u uvodnih pet rundi nove sezone postigao dva gola iako je ukupno dobio manje od pola sata. Upravo ga je taj manjak minutaže natjerao da ponovo razmotri odlazak na posudbu.

Opet je krenulo dobro, dao sam tri-četiri gola na startu. Klub je želio da ostanem, računali su na mene, ali sam ja izričito želio otići na posudbu u Rusiju. U Dinamu sam dobio prostora, ali sam tražio veću minutažu. Ovdje vam to nitko ne može garantirati, jer u tom trenutku imate reprezentativca Švicarske (Gavranovića op.a.) i Hrvatske (Petkovića op.a.) na mojoj poziciji, tako da sam htio otići. Možda je to bila moja najveća greška jer sam htio ponovno na posudbu. U Rusiji sam imao lijepo iskustvo, dao sam pet golova i bilo je sasvim u redu i praktički sam trebao ostati u Rusiji, ali zbog njihovih financijskih problema nisam. Kako bilo, kada odete iz Dinama i sklonite se s njihovog radara, oni dovedu druge igrače.

Tako je bilo i ovog leta. Gavranović je poslije dobrih igara na Europskom prvenstvu na iznenađenje mnogih završio u Kaizerispor i Dinamo je reagirao dovođenjem Denija Jurića. Značilo je to samo jedno za Andrića, ponovno dokazivanje ili odlazak iz kluba. Kako ga u uvodnih 13 utakmica u svim natjecanjima nije bilo ni u protokolu, izvjesnija je bila druga opcija. Bilo je navodno i ponuda iz Rusije, Poljske…

Vratio sam se iz Rusije i sve iz početka. Oni su već kupili nove igrače, morate stati u red i čekati. Sigurno da mi je bilo teško, bio sam posljednja opcija, ali nisam se predavao, borio sam se, čak sam i u tom periodu u Dinamu, dok me nije bilo nigdje, imao opcije da odem, razmišljao sam o tome, ali nisu bile dobre u sportskom pogledu. Radilo se o velikim klubovima, ali gledajući moje godine i što mogu pružiti, nisu to bile lige koje bi me zadovoljile. Tako je prošlo ovo ljeto, u čekanju, ali trud, rad, volja su se na kraju isplatili”.

I te kako. Sada je redovan starter, počeo je svaku od posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima, iako mu konkurenciju u napadu između ostalih čine trojica hrvatskih reprezentativaca (Mislav Oršić, Bruno Petković, Luka Ivanušec…)

Igramo na tri fronta, pa imamo veliki fond utakmica. Svakako je teško, jer Dinamo ima 30 igrača podjednake kvalitete, samo je pitanje tko je u kakvoj formi u datom trenutku, tako da nije lako, ali kažem – trudim se, radim i borim se, sada se to isplatilo, ali ne treba se time zadovoljavati, već samo gledati naprijed.

Igor Kralj/PIXSELLIgor Kralj/PIXSELL

To igranje na tri fronta Andrić vidi i kao razlog za nešto slabije igre Dinama ove sezone (treći u prvenstvu, s tri boda manje od Rijeke i Osijeka, uz utakmicu manje), jer rivali hrvatskog šampiona za razliku od Modrih ne igraju u Europi.

Jedini mi u cijeloj ligi igramo na tri fronta, odnosno svaka tri dana. Svi ostali igraju na sedam, eventualno na tri kada se igra Kup.”

No, nije to jedini razlog zbog kojeg bi šampionska utrka ove sezone mogla biti znatno uzbudljivija nego prethodnih godina.

“Dinamo ima desetak reprezentativaca, tako da praktički kad nama dođe pauza, mi smo bez pola ekipe. I onda se svi vrate umorni ili povrijeđeni, jer u polusezoni odigraju koliko prosječan igrač za cijelu sezonu. Što je po meni najveći faktor, hrvatska liga je ove godine izuzetno jaka, rekao bih da je dostigla vrhunac otkako je osnovana i ne postoji protivnik kojeg možete lako pobijediti. Za svakog rivala se pripremate kao da je odlučujuća utakmica”, završava Andrić.



 

 

 


Tagovi

Komnen AndrićMozzart SportDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti