Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Komnen Andrić za Germanijak: Jedva čekam borbu za mjesto u Dinamu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 08.06.21. | 10:54

Srpskom napadaču se odlazak na posudbu u Rusiju pokazalo odličnom odlukom, a sad je spreman nametnuti se i pokazati sve svoje kvalitete i u plavom dresu.

„Kada bih imao moć u Dinamu, dao bih ti ugovor do kraja karijere samo da si nam tu i držiš atmosferu u svlačionici“, tom je rečenicom jedan od djelatnika kluba iz Maksimirske 128 ispratio Komnena Andrića na posudbu u rusku UFA-u. I doista, popularni „Baka“ iznimno je specifična osoba. Igrački je jak, tehnički potkovan s istančanim smislom za gol. Karakterno moćan, nosi tu lidersku crtu u sebi. Isto tako, bio je kohezivni faktor svlačionice Dinama. Magnet za druge. Uvijek spreman na šalu, riječ podrške, savjet mlađima, vic, anegdotu. Kada raspoloženje nije bilo na visini bilo je: „Zovi Baku“.

No, od dobre reputacije se ne živi koliko od golova. Shvatio je to Andrić te zimus otišao u Rusiju da proba spasiti prvoligaški status UFA-e. Rečeno – učinjeno. 16 utakmica, pet golova i tri asista koji su u konačnici značili bodove spasa za UFA-u i Baka je mogao na odmor. Uhvatili smo ga u Jošaničkoj banji. U dolini rijeke Jošanice, u podnožju Kopaonika, Andrić broji posljednje dane uoči početka priprema za novu sezonu.

„U petak je okupljanje u Maksimiru i dobro mi dođe malo napuniti akumulatore nakon teške sezone. Ovdje sam s obitelji i uživam u svakom trenutku“, priča nam Andrić prije nego smo krenuli u analizu polusezone.

„Ma da ti iskreno kažem, nema tu nešto posebno da se priča. Htio sam minutažu jer sam osjećao da stagniram u Maksimiru i odlučili smo se prošle zime kako je odlazak u Rusiju najbolje rješenje. Oni su se borili za ostanak i trebao im je centarfor a ja sam htio igrati. Na kraju je ispalo najbolje za obje strane. Ostali smo u ligi, ja sam odigrao 16 utakmica i stvarno mogu biti zadovoljan. Lijepo smo se pozdravili i sada čekam početak nove sezone s Dinamom.“

O nekim detaljima što se tiče Rusije i nismo previše. Naglasio je da se više igra na snagu, na neku fizičku moć, da je liga puno grublja od HNL-a ali da im nedostaje tehnički jakih igrača iz ovog našeg podneblja. O usporedbi klubova se zapravo i nema što za usporediti. UFA nije razina Dinama.

„Niti približno. Dinamo je organiziraniji, moćniji klub koji bi bio u gornjem domu ruskog prvenstva. No, ovo je bilo jedno dobro iskustvo koje je ispunilo svoj cilj i puno hvala ljudima iz UFA-e koji su bili više nego korektni tijekom ovih nekoliko mjeseci koje sam proveo u Rusiji.“

Komnen Andrić redovito je pratio svoje suigrače na njihovu europskom putu. Poznavajući njega, svaku je akciju dočekao na nogama a veselje zbog postignutog gola bilo je identično onom na travnjaku. Andrić ne krije svoje emocije.

„Ma što bi skrivao. Pa Dinamo je klub čiji sam igrač, ono su moji prijatelji i naravno da sam ih pratio cijelo vrijeme i navijao za njih. Nego, ima jedna druga stvar. Mislim da mi ovdje nismo svjesni koji ugled ima Dinamo u svijetu. Mene su u Rusiji zaustavljali na svakom koraku i ispitivali o Dinamu i Zagrebu. Nije mala stvar ostavljati svake godine takav dojam i graditi reputaciju“, naglasio je Andrić koji će već za nekoliko dana ponovno postati stanovnik grada pod Sljemenom. Ondje će zateći momčad lišenu dva centarfora. Bruno Petković napada Euro s Hrvatskom, dok je Mario Gavranović u dobroj formi uoči početka turnira u dresu Švicarske.

„Njih nema i vjerojatno ih neće biti na samom početku europskih ispita kada moramo biti maksimalno ozbiljni. Spreman sam i jedva čekam da počnu pripreme jer se osjećam dobro. Željan sam borbe za mjesto u momčadi i mislim da će to biti jedna lijepa priča. Svi znamo kakva je koncentracija kvalitete u redovima Dinama i da je svaki trening novo dokazivanje. Vidim se u sastavu Dinama i spreman sam na sve što me čeka pa ćemo vidjeti kojim će to smjerom ići“, dodao je za kraj Andrić.

Piše: Alen Lesički


Tagovi

Komnen AndrićDinamo Zagrebnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokGermanijak

Ostale Vijesti