Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Gazzettin pogled: Najveću ocjenu zaslužio je - Pioli. Čačić? Kad ne upali Plan A, slijedi mrak

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.10.22. | 11:15

Ugledni talijanski sportski dnevnik veliča Milanovu pobjedu, posebno njegova trenera, a kod Dinama ima komplimente samo za Livakovića

Kako je utakmica Dinama i Milana (0:4) izgledala u očima talijanskih kolega. Uvijek je tu najrelevatnija La Gazzetta dello Sport, pogotovo kad je Milan u pitanju, tu su najpedantniji i najtemeljitiji, Gledajući ocjene i komentare koje su Gazzettini kolege podijelili akterima utakmice ispada da je najbolji pojedinac bio - Stefano Pioli. Jedini je on dobio ocjenu 8, uz velike komplimente:

"Psiholog više od taktičara, momčad je sjajno odgovorila u najvažnijoj večeri. Odvažio se početi s Rebićem i de Ketelaereom, nije bilo baš najbolje, ali je na vrijeme mijenjao postavke. Utakmica je bila gotova nakon sat vremena.", stoji u opisnoj ocjeni.

Najbolji igračem na terenu proglasili su Talijani Sandra Tonalija, dobio je ocjenu 7,5. istaknuli su da je puno trčao, ubacio za prvi gol, izborio kazneni udarac, sjajno proigrao Rebića te završili s dvije riječi.

"Tonali totale!"

Istu ocjenu dobili su i Gabbia, Leao i Bennacer, Ante Rebić zaslužio je 6,5 uz slikovit opis:

"Prolazi povjerenje u Parlamentu, a preteže na lijevoj strani, na desnoj se muči. Bonus: peta za Tonalija."

Najslabiju je ocjenu kod Milana zaradio De Keteleare, Gazzetta mu je bez okolišanja dala 'peticu'.

A kako su prošli Dinamovi igrači? Najvišu ocjenu, daleko najbolju, dobio je Dominik Livaković. Vrlo cijenjenu 'sedmicu'. Gazzetta ga je izdvojila kao glavnog krivca što rezultat nije bio i uvjerljiviji.

"Voli biti diplomat, ali ni kao golman nije loš. Giroud je rekao da nije bilo Livakovića, mogli smo zabiti sedam, osam... I u pravu je!"

Svi ostali, naravno, daleko ispod toga. Najmanju ocjenu, četvorku zaradio je Josip Šutalo.

"Središnji branič imao je labirintitis. Katastrofalan kod gola Leaa, vrlo loš kod gola za 4:0. Nije dovoljno? Giroud je dvaput skočio kraj njega i zamalo zabio glavom."

Ristovski je dobio ocjenu 5, Perić 5,5, Moharrami 5, Mišić i Ivanušec 5,5, Ljubičić i Petković 5, Ademi i Oršić samo 4,5. A toliko je zaslužio i Ante Čačić.

"Kad ne upali Plan A - branimo se i opet se branimo - slijedi mrak. Izdali su ga napadači, ali i - Leao. Rekao je da ga se boji. Barem je u nečemu bio u pravu.", nemilosrdan je prema treneru Dinama komentar Gazzette.

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 1:2

Dinamo – Milan 0:4




Tagovi

MilanGNK DinamoLiga prvakaAnte ČačićStefano Pioli

Ostale Vijesti