SERGIO PEREZ/Action Images
SERGIO PEREZ/Action Images

Koeman nakon razgovora s Laportom: Zadovoljan sam svojim statusom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.10.21. | 08:44

Nizozemac je optimist unatoč porazima...

Atletico Madrid jučer je 'rutinski' slomio Barcelonu na Wandi Metropolitano s 2:0. Prvaci su tako skočili na vrh ljestvice, s jednakim brojem bodova, ali utakmicom manje od Reala (koji danas gostuje kod Espanyola), a Barcelona je ostala na devetom mjestu.

Utakmica nije bila impresivna, Atletico je slavio pogocima Thomasa Lemara u 23. i Luisa Suareza u 44. Zanimljivo, oba igrača upisala su po jednu asistenciju...

Priča o smjeni Ronalda Koemana nije novost. Osim što Barcelona već ima priličan zaostatak za madridskim klubovima, Ligu prvaka je otvorila s dva 0:3 poraza. Iako Katalonci imaju najslabiji kadar u 21. stoljeću, jasno je da se od takvog 'diva' očekuju bolji rezultati i bolje predstave od padanja bez ispaljenog metka.

Nakon utakmice javnosti se obratio 'omraženi' Koeman:

"Razgovarao sam s predsjednikom i tražio da mi jasno kaže kakav je moj status u klubu i mogu reći da sam zadovoljan. On je obavio razgovor sa svojim ljudima i donio je odluku, siguran sam da ćemo biti bolji jer nam nedostaje nekoliko važnih igrača".

Barcelona ima iznimno mladu momčad, a na one iskusnije poput Sergia Aguera, Martina Braithwaitea, pa čak i Ousmanea Dembelea u ovom trenutku ne može računati zbog ozljeda.

"Vezni igrači nam igraju na krilima, imamo dosta problema, ali možemo biti puno bolji. Sada slijedi reprezentativna stanka, a potom igramo tri utakmice kod kuće. Vratit će nam se Aguero, Alba i Dembele i sigurno je kako ćemo biti puno opasniji. Znam da u Barci moraš imati rezultat, ali ja sam optimist. Pritisak uvijek postoji, ali to je normalno u Barceloni", rekao je nizozemski strateg.

Barcelona se nalazi u prijelaznom razdoblju, klub je drastično smanjio sredstva koja izdvaja za plaće igrača, a od iduće ljeta Laporti je cilj dovesti jednog od dvojice njemačkih trenerskih velikana Jurgena Kloppa ili Thomasa Tuchela te nekoliko igračkih 'kapitalaca'. Uz to, očekuje se da će Barcini talentirani 'klinci' Pedri, Fati, Puig, Demir, Garcia do tada dodatno napredovati.



Tagovi

BarcelonaAtletico MadridRonald KoemanPrimera

Ostale Vijesti