foto: Križevci.info
foto: Križevci.info

Klupska utakmica dana: U 2. NL igra se veliki derbi koji bi mogao usmjeriti borbu za naslov

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.03.24. | 08:02

Pozitivan rezultat domaćih zakomplicirao bi prvenstvo do kraja, dok bi gosti pobjedom otvorili autocestu do naslova

Reprezentativni je tjedan, što znači da najbolje klupske lige u Europi miruju. Tako je, naravno, i u Hrvatskoj, gdje deset članova Hrvatske nogometne lige odrađuje treninge, neki i pripremne utakmice, kako bi ostali u natjecateljskom ritmu. Što se nižih liga tiče, svi osim HNL-a bit će u standardnom pogonu. U Prvoj NL počinje treći krug prvenstva, no bez izrazitih derbija, ali uz potencijalno zanimljiv dvoboj u Osijeku. Tamo će Zrinski dočekati Dubravu u reprizi prošlotjednog okršaja, kada su Zagrepčani senzacionalnom pobjedom vratili neizvjesnost u prvenstvo. No, zato neizvjesnosti, barem zasad, ne nedostaje u 2. NL, odnosno trećem razredu hrvatskog klupskog nogometa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Druga nogometna liga stigla je do 20. od 30 kola, a situacija na ljestvici jasno sugerira kakvu važnost ima derbi kola. On je na rasporedu u 15.30 sati u Križevcima na Gradskom stadionu, gdje će domaći Radnik dočekati Opatiju. U prijevodu, drugoplasirani sastav prvenstva dočekuje vodeću momčad.

Domaćin je bio jesenski prvak, držali su vodeće mjesto i u dva kola proljetne polusezone, ali ih je domaći poraz od Kustošije spustio na mjesto prvog pratitelja Opatije. Društvo s Kvarnera ima maksimalan učinak od 12 bodova u nastavku sezone, jedini su od 16 momčadi s takvim bodovnim saldom, a u stopu ih prate Križevčani s devet proljetnih bodova. Dakle, ogled je ovo dva sastava s vrha ljestvice, ujedno i momčadi koje su u najboljoj formi. Epitet derbija, i to velikog, u ovom trenutku s punim pravom možemo dati današnjem susretu.

Blagu prednost, možemo reći domaćinsku, u ovom trenutku imaju Križevčani, no forma i dojam na travnjaku u blagom postotku naginju na stranu Opatije. Prvi njihov ovosezonski međusobni dvoboj završen je gostujućom pobjedom Radnika, jedini pogodak u 56. minuti zabio je napadač Mihael Mladen, jedna od najvećih uzdanica trenera Marija Vodanovića.

“U subotu nas očekuje jedan pravi derbi, dvije najbolje ekipe prvenstva. Za nas utakmica u subotu predstavlja sve, pobjedom se opet izjednačujemo na vrhu, te nam daje zamah za ostali dio prvenstva. Analizirat ćemo ekipu Opatije, maksimalno se pripremiti te se nadamo da ćemo uspjeti upisati nove bodove na domaćem terenu. Pozivam navijače da nas podrže u maksimalnom broju, njihov dolazak je nama dodatna prednost u ovako važnoj utakmici, a mi ćemo se odužiti tako što ćemo ostaviti i zadnji atom snage na terenu te ih ponovno pokušati razveseliti“, rekao je u najavi dvoboja Mihael Mladen, prenosi Križevci.info.

Ono što je jedino izvjesno uoči današnjeg derbija, pune su tribine Gradskog stadiona. Križevčani su najgledanija momčad lige, podno Kalnika standard je da se na svakoj domaćoj utakmici skupi u prosjeku više od 500 navijača, uz vrlo dobru atmosferu, bolju nego na nemalom broju utakmica najvišeg ranga. Vremenski uvjeti, a to je izuzetno bitno zbog problema s drenažom na križevačkom stadionu, ići će na ruku igračima i navijačima, s obzirom na to da se najavljeni pljusak očekuje tek u večernjim satima.

Pobjeda domaćih vratila bi Radnik na prvo mjesto i uvela nas u potpunu dramu na ulasku u zadnjih 10 kola. Eventualno slavlje Opatije, usmjerilo bi prvenstvenu utrku u značajnoj mjeri na njihov mlin. Remiju se nada ostatak karavane, predvođen Marsonijom, Karlovcem i Mladosti iz Ždralova, no njihov bodovni zaostatak nešto je veći i zasad, derbi u Križevcima prvenstveno će usmjeriti sezonu Radnika i Opatije.




Tagovi

Druga NLDruga nogometna ligaNK Radnik KriževciNK Opatija

Ostale Vijesti