REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Klopp: „Ja sam 'Posljednji čovjek', s tim da sam svjestan da sam i dalje ovdje samo zbog prošlosti“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 08:37

Njemački strateg odgovarao je na pitanja o smjeni na klupi Chelseaja.

Liverpool 8., Chelsea 11., West Ham 14., Leicester tek 19.... Do kraja sezone ostalo je manje od 10 kola, a stanje na ljestvici nema koga ne iznenađuje. Mnogo je trenera za slabije ovosezonske rezultate odavno 'platilo glavom', a posljednji velikan koji se odlučio za smjenu na klupi je Chelsea. Graham Potter je prošlost, v.d. glavnog trenera će do daljnjeg biti Bruno Saltor, iako i vrapci na grani znaju da Boehly i društvo punom parom rade na dovođenju odnedavno slobodnog trenera Juliana Nagelsmanna.

Plavci su na transfere potrošili više od 600 milijuna eura, ali su svojim izvedbama razočarali. No, osim njih, prilično je razočarao i Liverpool koji je usprkos nekim fenomenalnim izvedbama ove sezone (9:0 Bournemouth, 7:0 Manchester United) odradio jako lošu sezonu.

Klopp nije 'budala', itekako je svjestan da rezultati nisu zadovoljavajući, ali o njegovoj budućnosti na klupi momčadi s Anfielda zasad nitko ne priča.

Smjena Pottera? Što da vam kažem… Mislim da sada svi ovdje okupljeni razmišljaju zašto sam ja i dalje na mjestu koji jesam. Izgleda da sam ja 'Posljednji čovjek'. Svjestan sam činjenice da sam trener i dalje samo zbog uspješne prošlosti, a ne zbog stvari koje smo napravili ove sezone. Da je ovo moja prva sezone, mislim da bi neke stvari bile drugačije“, rekao je Klopp pa dodao:

„Mislim da se Graham nije bojao otkaza. Mi (treneri) smo tu da isporučujemo rezultate. Ne sviđa mi se što se oslanjam na uspjehe iz prošlosti, ja sam tu zbog onoga što dolazi. Predan sam u potpunosti, moramo naći rješenje za nadolazeće izazove. Ne možemo si s vremena na vrijeme da odigramo kao primjerice protiv Cityja. Stvarno sam razočaran zbog takvog ishoda, ali sad je na nama da se izvučemo iz situacije u koju smo se doveli.“

Redse danas očekuje prvenstveni ogled protiv Chelseaja. Riječ je o zaostaloj utakmici 8. kola Premier lige u kojoj bi, da se odigrala kad se trebala odigrati, Klopp bio nasuprot Thomasa Tuchela, danas stratega Chelseaja. Nakon 'pobjede sezone' protiv Man Uniteda (7:0), Liverpool je nanizao s porazima te su protiv Bournemoutha, Real Madrida i Man Cityja pognute glave napuštali teren. Posljednji međusobni ogled Plavaca i Redsa odigrao se sredinom siječnja, ali u tom derbiju na Anfieldu golova nije bilo.



Tagovi

Jurgen KloppLiverpoolPremier liga

Ostale Vijesti