Reuters/Craig Brough
Reuters/Craig Brough

Kišni dan u Manchesteru

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 17:57

Večeras će se u mančesterskim pubovima inače mrski rivali moći međusobno tješiti, s obzirom da su i United i City upisali poraze.

Rijetko kada se posljednjih godina dogodilo da su i crveni i plavi tabor Manchestera depresivni nakon vikenda. Obično su negativni osjećaji u zadnje vrijeme rezervirani za obožavatelje Uniteda, koji i dalje sjetno uzdahnu na pomisao Fergusonove ere, a od koje je aktualni United miljama udaljen.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Plava vojska, ona koja prednjači u gradu, je zato imala puno više razloga za radost, budući da su njihovi puleni predvođeni Pepom Guardiolom pokorili otočki i europski nogomet.

No večeras će se u mančesterskim pubovima inače mrski rivali moći međusobno tješiti, s obzirom da su i United i City upisali ligaške poraze. I oba rezultata stižu kao ogromno iznenađenje.

Man. City je s Mateom Kovačićem (igrao do 65. minute kada ga je zamijenio Kalvin Phillips) u prvih 11 doživio neugodan poraz kod razigranog i srčanog Wolverhamptona.

Reuters/Ed SykesReuters/Ed Sykes

Stvari su za goste iz Manchestera krivo krenule već u 13. minuti kada je Ruben Dias smjestio loptu u vlastitu mrežu. Nakon toga je uslijedila prava opsada gola Wolvesa, ali domaći su se uspješno obranili i na poluvrijeme ponijeli minimalnu prednost. Inače, u službenoj statistici na poluvremenu, Wolvesi nisu imali niti jedan udarac prema vratima Cityja, dok je gostujuća momčad bila na 15.

Drugi dio je ponudio sličnu priču – City je napadao kroz posjed, a Wolverhampton pokušavao brzo izlaziti u kontranapade iz niskog bloka. Guardiolinom sastavu je nedostajalo kreacije, pa tako ni Erling Haaland nije mogao doći do izražaja. Pa kada već nije išlo iz igre, City je pogodio iz prekida. U 58. minuti Julian Alvarez se prihvatio izvođenja slobodnjaka i majstorski pogodio za 1-0.

Jurnuo je City i po drugi gol, a Wolvesi objeručke prihvatili takve postavke i u 66. minuti iz jednog kontranapada stigli do izjednačenja kada je Hwang Hee-Chan pospremio loptu u mrežu za ludilo na Molineuxu. City se iz tog minusa više nije uspio vratiti i upisao je prvi premierligaški poraz u sezoni.

Golove pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Ništa puno bolje, nije izgledao niti United koji je dobio po glavi na kišnom Old Traffordu od Crystal Palacea. United je i dalje work in progress, momčad koja nema ni glavu ni rep i očito je kako Erika ten Haga očekuju brojni sati pred pločom za crtanje.

Doduše, pogled na statistiku ukazuje na to da je United bio dominantan – imali su Crveni vragovi 76 posto posjeda, 18 šuteva, od čega četiri u okvir, šest kornera više, i gotovo 500 dodavanja više, što i ne čudi s obzirom da su gosti zabili u 25. minuti preko Andersena pa se onda povukli duboko na svoju polovicu.

Međutim, Ten Haga mora brinuti činjenica da mu momčad nije uspjela zabiti pogodak protiv kvalitetom osjetno inferiornijeg protivnika i to pred svojim navijačima. Nije da United nije stvorio ništa pred suparničkim golom, ali s obzirom na renome i cijenu nogu svojih igrača, ovo je bilo puno premalo. Povrh toga, ovo je već četvrti poraz Uniteda u uvodnih sedam premierligaških kola. Netko će reći da dobri stari Roy Hodgson zna kako igrati protiv Vragova, ali ovo je mizerno čak i za ovaj konfuzni United.

Golove pogledajte OVDJE



Tagovi

Premier ligaManchester UnitedManchester City

Ostale Vijesti