Lovro Domitrović/Pixsell
Lovro Domitrović/Pixsell

Germanijak doznaje: Kosovo želi Hrvatskoj 'preoteti' U21 reprezentativca!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.10.23. | 11:00

Rijekin veznjak na meti je reprezentacije na čijoj je klupi Primož Gliha, uspostavljeni su i prvi kontakti

Prijeti li Hrvatskoj odlazak jednog mladog igrača pod zastavu druge države? Naime, prema informaciji Germanijaka, na Kosovu vrlo ozbiljno razmišljaju o Veldinu Hodži, hrvatskom U21 reprezentativcu i htjeli bi ga vidjeti u dresu A selekcije svoje države. Hodža, rođeni Rječanin i središnji vezni u aktualnom lideru prvenstva, nametnuo se i na Rujevici i u mladoj reprezentaciji kao standardni prvotimac, igra u odličnoj formi. Za U21 reprezentaciju zabio je ove jeseni dva pogotka, jedan Ovčjim Otocima, drugi Grčkoj. A već neko vrijeme za njega se zanimaju na Kosovu, kao i za svakog igrača podrijetlom iz toga kraja!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Mogu potvrditi da su s Kosova kontaktirali Hodžu, ali ništa više od toga zasad ne mogu reći", kazao nam je Danko Đikić, Hodžin agent, kod kojega smo htjeli provjeriti točnost informacije. Očito, nešto se po tom pitanju događa, a prema vijestima koje smo dobili iz kosovskih izvora, u Rijeku bi, na jednu od idućih utakmica, mogli doći i predsjednik i tajnik Saveza, kao i izbornik, Slovenac Primož Gliha, koji je poslovično vrlo dobro upoznat s hrvatskim nogometom i igračima. Stoga i ne čudi da mu je Hodža zapeo za oko.

Veldin Hodža jedan je od važnih kotačića ove Rijeke, koja se bori za sam vrh HNL-a, prema Transfermarktu je s tri milijuna eura i najvrijedniji eksponat Sopićeve svlačionice. A koliki su izgledi da zaigra za Kosovo? Zasad je o tome teško govoriti, ne znamo kako razmišlja sam Hodža, no, pretpostavka je da ipak svaki hrvatski U21 i mlađi reprezentativac sanja nastup i za A reprezentaciju 'kockastih'. Ipak je Hrvatska danas top razina. Hodža je, također, rođen u Rijeci, produkt je hrvatskog nogometa i Rijeke. Opet, tu su i FIFA-ini propisi, koji su sve kompliciraniji kad je u pitanju promjena nogometnog državljanstva. Bez obzira što je Hodža podrijetlom s Kosova, pitanje je bi li mogao jednostavno prijeći pod drugu zastavu, s obzirom da igrao za sve hrvatske mlađe kategorije. No, o tom potom, zasad samo bilježimo da se u toj priči nešto kuha i da Kosovari žele Hodžu. Što je potvrda uzleta njegove forme ove sezone, u klubu i U21 reprezentaciji!

Sličan primjer imali smo u prošlosti, kad je Arijan Ademi pristao igrati za Makedoniju, nakon što nije dobio poziv Nike Kovača za Svjetsko prvenstvo. S time da je on tada već imao i tri nastupa u prijateljskim utakmicama za A reprezentaciju Hrvatske, to je bio baš šokantan 'transfer'.



Tagovi

Veldin HodžaHNK RijekaHrvatska U21KosovoHNL

Ostale Vijesti