Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL

Karoglan: "Ovo je troboj, imam jednu dvojbu, a savršeno je pitanje kako stišati euforiju i igrače spustiti na zemlju"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.01.24. | 13:30

Hajdukov trener pred novinarima dva dana prije Jadranskog derbija

Trener Hajduka Mislav Karoglan sjeo je pred novinare u utrobi Poljuda malo poslije ručka u petak. U nedjelju u 17.45 u Splitu se igra Jadranski derbi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je 30. srpnja u 2. kolu izgubila na Poljudu, Pukštas je zabio za 1-0.

“Ništa ova utakmica neće riješiti. Ovo je tek prvi od 17 koraka. Nismo još ni Europu osigurali. Stalno pričam koliko je Rijeka legitiman kandidat za titulu. Ovo je troboj i to će biti do kraja”, rekao je na početku Karoglan, a zatim se dotakao Lindona Selahija.

“Sigurno da im je bitan, ali imaju tri iskusna igrača nazad, zajedno s vratarom. Imaju tri reprezentativca Hrvatske. Imaju dva driblera u Pjaci i Pašaliću, prilično su kompletna ekipa. To prolazi ispod radara. Momčad su koja ima glavu i rep, dobro je vođena. Igraju prvi i drugi, nema se tu što dodati.”

Je li imate dvojnu za lijevi bok?

“Imam jednu, ali ne tiče se bočnog. Bitno je da imamo dovoljan broj spremnih igrača. Igrat će 16 igrača. Nisam još ni momcima rekao sastav.”

Jeste li gledali Dinamo i Lokomotivu i Goricu i Rijeku?

“Naravno da sam gledao. Lokomotiva je opasna svakome. Kada imaš sustav i brzinu, onda možeš svakome zagorčati život. Zabiješ dva rana gola, poslije se ne vratiš. Rijeka je ozbiljna ekipa, to je teško. Ali, u svakom kolu ima nagaznih mina. Treba biti pametan i ići utakmicu po utakmicu.”

Kako protiv Rijeke?

“Derbi odlučuju nijanse. Spremamo se za 90 minuta borbe i pameti. Za dobiti derbi treba hladna glava.”

Imate li tremu?

“Nisam tremaš, ali pozitivna trema je dobra. Kada ti bude svejedno onda se ostavi svakog posla koji radiš.”

Kako gledate na rad Željka Sopića?

“Prošle sezone je napravio strašan posao s Goricom i sad dobro radi s Rijekom. Osobno se ne poznajemo, ali znamo da je dobar trener.”

Kako stišati euforiju i prizemljiti igrače?

“Pitanje je savršeno. Nismo premladi, a mladi su nam itekako na zemlji. Momci znaju da nismo napravili gotovo ništa. Tako se i spremamo, svaku utakmicu detaljno. Momčad je svjesna da je ovo maraton i da utakmica s Rijekom neće ništa definirati.”

U kakvom je stanju Marko Livaja?

“Svi su zdravi osim Ferra.”

Koliko ste zadovoljni odrađenim na pripremama?

“Nismo puno mijenjali. Doveli smo Laszla i Nikolu. Momčad je spremna, super motivirana. Vjerujem da ćemo biti pravi.”

Jeste li zadovoljni adaptacijom Laszla Kleinheislera?

“Radili smo s njim. Primarno je ofenzivni vezni, ali može igrati i krilne pozicije. Neće to biti odmah spektakl, nije igrao pola godine. Ja sam strpljiv s igračima. Siguran sam da će u jednom normalnom vremenu biti pojačanje za nas.”

Očekujete li još neko pojačanje?

“Vidjet ćemo. Ne forsiramo ništa. Određene želje smo imali. Naučio sam od šjor Bore da su meni moji igrači najbolji.”

U posljednjem susretu na klupi Istre doživjeli ste težak poraz na Rujevici (s Istrom 1961 0-6). Jeste li iz te utakmice izvukli pouke?

“Jasno. Rijeka je izuzetno okomita. Znamo gdje vrebaju glavne opasnosti, ali imamo svoje adute. Vjerujem da i moji igrači imaju niz kvaliteta. Veliki respekt dajem Rijeci, ali strašno vjerujem u svoju momčad.”

Koliko će ova utakmica biti drukčija od derbija u Maksimiru?

“Kada gledamo utakmicu s Dinamom nije bio cilj biti toliko podređen. Igramo kući, naši ciljevi se znaju. Imamo plan kako ugroziti Rijeku. Nešto se pita i suparnika”, poručio je Karoglan. (dku)



Tagovi

Mislav KaroglanJadranski derbiHajdukHNK RijekaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti