Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Povijesnu priliku ima Hajduk koji će pokazati je li Rijeka kratkog vijeka?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.01.24. | 09:55

Jadranski derbi trebao bi biti na spektakl na terenu i na tribinama

Nakon što je Rijeka preokrenula u Velikoj Gorici, sve pretpostavke za veliki Jadranski derbi u nedjelju na Poljudu su tu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je prvi s tri boda više od momčadi s Rujevice i ima povijesnu priliku pobjeći na plus šest, dok je Dinamo kiksom protiv Lokomotive zaostao te je pitanje može li se ponovno dignuti. Navijat će Modri za remi u Splitu, a Hajduku igra pobjeda s kojom bi napravio veliki korak u borbi za titulu.

Istina, nakon toga slijedi nezgodno gostovanje u Osijeku, još jedan derbi, no splitski Bijeli, ako misle do titule, moraju pobjeđivati. Iza njih su odlične pripreme u Umagu na kojima su radili upravo na uigravanju za Rijeku koja im je prvi test. Nema Ismaela Dialla na lijevom boku zbog kartona, a osim toga je i ostao sretno na Afričkom kupu nacija, jer je njegova Obala Bjelokosti zauzela posljednje mmjesto koje vodi u daljnju fazu natjecanja.

Tako da njega neće biti ni protiv Osijeka, a sad je kasno za kupiti novog lijevog beka, stoga će Fahd Moufi najvjerojatnije zauzeti tu poziciju i biti zadužen za Marca Pašalića. Činjenjica što je Pašalića Željko Sopić rano izvadio protiv Gorice, ne remeti plan Bijelih koji moraju gledatei sebe.

U srijedu navečer stigla je i informacija da je Poljud rasprodan za Jadranski derbi, stoga nas očekuje pravi spektaklu u nedjelju predvečer.

U odnosu na jesen, Hajduku ulazi jači u proljeće za dvojicu igrača koji svojom kvalitetom mogu donijeti prevagu na terenu. Jedan je Laszlo Kleinheisler, poznato lice iz Hrvatske nogometne lige koji je igrao za Osijek, a u Hajduku su mu namijenili ulogu lijevog krila kako stvari stoje, premda su ga iskušavai i u vezi. On svojim prekidima i udarcima može biti jako opasan i faltor izneneđenja, jer je nepredvidiv. Radilo se s njim dodatno na fazi obrane, a sada bi stvari trebale sjesti na svoje mjesto.

Drugi nogometaš koji može imati važnu ulogu je Nikola Kalinić, povratnik u redove Hajduka koji je odradio sjejne pripreme postigavši dva pogotka i pokazavši da može biti iskoristiv najmanje pola sata. Jer duga je bila stanka iza njega, a i napunio je 36 godina, no trebao bi biti od pomoći na Hajdukovu putu prema tituli koju navijači sanjaju punih 19 sezona.

Ono što je bilo dobro u u igri Hajduka, tako je i ostalo, pisali smo tijekom priprema iz Istre, jer obrana u kojoj su na vratima Ivan Lučić i ispred njega Filip Uremović te Zvonimir Šarlija djeluje jako dobro. Od igrača koji je tijekom priprema ostao mali 'dužnik' tu je Rokas Pukštas koji lako ulazi u šanse, ali nijednu nije u pretvorio u gol kao što je to napravio posljednji put kada se na Poljudu igrao Jadranski derbi donijevši pobjedu.

O motivima Marka Livaje protiv Rijeke ne treba ni govoroti, on je uvijek na sto posto, a na pripremama je bio najkonstantniji igrač s tri gola,premda je trpio udarce protivničkih stopera.

Vidjet ćemo je li Sopićeva Rijeka ozbiljan kandidat za titulu ili je kratkog vijeka, no prema igri koju pokazuju i želji njihova trenera, sve će napraviti kako bi došli do naslova. A za to im treba izbjeći poraz na Poljudu...

Navijači Bijelih skloni su vjerovanju da bi iz dva iduća susreta trebalo uzeti najmanje četiri boda, pod uvjetom da dobiju Rijeku, pa da Mislav Karoglan produži svoj niz neporaženosti i odvede pristaše Hajduka u ekstazu.

Nemojmo zaboraviti da je Hajduk angažirao i Ivana Perišića koji bi za utakmice mogao biti spreman za završnicu prvenstva te da Bijeli imaju sjajnu atmosferu.



Tagovi

HajdukHNK RijekaJadranski derbiMislav KaroglanŽeljko SopićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti