Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Platili su ga milijun eura, a sada imaju 'mali milijun' problema zbog njegove ozljede

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.02.24. | 08:02

Mihaela Žapera čeka operacija koljena, a izbivat će s terena najmanje do kraja ove sezone

Hajduk je u ponedjeljak navečer potvrdio crne slutnje da je Mihael Žaper nakon ozljede u Kranjčevićevoj protiv Rudeša izgubljen za igru do kraja sezone. Čeka ga operacija koljena i višemjesečna rehabilitacija, a bez njega Hajduk neće biti isti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+).

Dugo je trajala trakavica, povuci-potegni, oko njegova dovođenja iz Osijeka, čekalo se više od mjesec dana dok je konačno stigao nakon što je kapetan kluba s Opus Arene već u glavi prelomio da odlazi u Hajduk s kojim želi osvojiti naslov prvaka. Baratalo se tada da raznim informacijama, jer nije igrao, spominjala se ozljeda, ali i klupska suspenzija.

U konačnici se taj transfer realizirao, Hajduk je Osijeku platio milijun eura, a sada ima trener Mislav Karoglan ima 'mali milijun' problema zbog njegove ozljede i nada se da će se čim prije vratiti. No to će potrajati najmanje do kraja ove sezone, precizne prognoze ne mogu se dati dok se ne obavi operativni zahvat da bi bilo jasnije kolika ga stanka čeka.

Zašto problemi? Zato što je Hajduk sa Žaperom dobio korisnog igrača koji je samostalno igrao 'šesticu', spuštao se u pomoć stoperima te distribuirao lopte prema ofenzivnijim igračima, a razgradnji protivničkih napada bio je discipliniran i požrtvovan. No, zla kob Kranjčevićeve, gdje su Hajduku već teža stradavali igrači, bila je jača i sada Karoglan mora osmisliti plan kako bez njega.

Taman se vratio nakon preboljena gripe, bio je plan da odigra dvadesetak minuta kako bi ušao ritam, no onda se dogodila ozljeda. Isto tako, njegovim povratkom, Karoglanu su se postavljala pitanja na konferenciji za medije o velikoj konkurencij u veznom redu.

NIje ga bilo dvije lakše utakmice, a Karoglan je složio vezni red bez njega, kao i u trećoj koju nije započeo protiv Rudeša. Uloga zadnjeg veznog koju inače on okupira pripala je Filipu Krovinoviću, dok su dvije 'osmice' bili Rokas Pukštas i Anthony Kalik. Nema sumnje da će tako izgledati vezni red i protiv Varaždina ovog vikenda u gostima, no za jače utakmice Karoglan će vjerojatno morati zaigrati s dvije 'šestice'. Dakako, tu su mogućnosti kartona i ozljeda, tako da bi u tom slučaju Hajduk mogao biti hendikepiran, jer od klasičnih veznih ima Laszla Kleinheislera i Vadisa Odjiju-Ofoea, ali ima i rješenje iz rukava za kojim je već posezao kao i njegov prethodnik Ivan Leko.

To je opcija da se mladi Niko Sigur koji je po vokaciji vezni, s desnog boka preseli opet u sredinu, ali tu poziciju nije relativno dugo igrao, na priprema ga je uigrava kao desnog ili lijevog beka.

Što se kartona tiče, nitko još nije ugrožen, po jedan od veznjaka imaju Odjidja-Ofoe, Kalik i Pukštas. Odjidja nije na razini na kojoj je bio kad je došao i odigrao maestralno posebno u pobjedi nad Dinamom, ali se s vremenom preselio na klupu i imao problema s ozljedama, dok su druga dvojica u uzlaznoj putanji.

Uglavnom, Hajduk ima još igrač koji su imali slične ozljede, čeka se povratak na teren Ivana Perišića čiji oporavak ide željenim pravcem, a izvan teren je i Francisco Ferro, dok se protekle polusezone vratio Lovre Kalinić, oporavio se od ozljede, ali ima tu nesreću što je Ivan Lučić u sjajnoj formi te kapetan mora strpljivo čekati i zadovoljiti se mjestom pručuve, jer je vratarska pozcija najmanje podložna mijenjanju.



Tagovi

HajdukMihael ŽaperMislav KaroglanozljedaNK VaraždinHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti