Marko Begovic/PIXSELL
Marko Begovic/PIXSELL

'Kaos' u futsal-prvenstvu: Pet najboljih momčadi u tri boda razmaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 12:02

Danas se igraju četiri utakmice sedmog kola HMNL-a.

Dosta sadržajna polusezona u futsalu lagano se približava kraju. Od početka rujna, puno se toga dogodilo. Odigrane su četiri utakmice Superkupa, reprezentacija je odigrala četiri utakmice, Olmissum i Futsal Dinamo odigrali su Glavnu rundu Lige prvaka, odigrano je prvo kolo nacionalnog kupa i šest prvenstvenih kola. Do zimske pauze Omišane sljeduje Elitna runda Lige prvaka, reprezentaciju dvije ključne utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo, osmina finala Kupa igra se između 1. i 3. prosinca, a ostala su još tri prvenstvena kola u, kako se često HMNL-u zna 'tepati', najuzbudljivijoj prvoj ligi u Hrvata.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da je i ove sezone praktički nemoguće prognozirati prvaka ili barem odrediti glavnog favorita za naslov potvrđuju sljedeći podaci: Prva tri mjesta drže Futsal Pula, Futsal Dinamo i Square s 13 osvojenih bodova (Pula ima najbolju gol-razliku). Olmissum ima bod manje, a Novo Vrijeme 10 bodova, odnosno Makarani su jednu pobjedu udaljeni od vrha. Između ovih pet vrlo izjednačenih momčadi tražit će se novi prvak, a u kandidate za naslov mogli bi se priključiti šesti Vrgorac, koji ima osam bodova i sedma Torcida (sedam bodova) koja igra iznad svih očekivanja.

Zanimljivo je i na dnu prvenstvene ljestvice. Osma Crnica ima tek dva boda više od posljednje Uspinjače Gimke te će se između neke od te dvije momčadi i Osijeka tražiti putnik u 1.NL, ali i momčad koja će razigravati za ostanak s drugoplasiranom momčadi 1.NL.

Danas će se odigrati četiri od pet utakmica 7. kola koje donosi jedan pravi, istinski derbi. Sudar između Novog Vremena i Futsal Dinama u Makarskoj. Ova dva rivala često su se susretali u polufinalima prvenstva. posljednji put prošle sezone kada je Dinamo u dvije dramatične utakmice izborio finale. Dvoboj u Makarskoj bio je 'naelektriziran', Novo Vrijeme je u posljednjoj sekundi imalo deseterac za 2-2, no Ante Piplica je obranio i Dinamu donio pobjedu, prvu u Makarskoj nakon više od pet i pol godina. U uzvratu, Makarani su vodili s 2-0, ali je Dinamo uspio stići do preokreta od 3-2. I danas se očekuje vrlo izjednačeni dvoboj, a sigurno je da Dinamo i dalje ne može računati na Tihomira Novaka koji bi se ipak trebao vratiti do kraja tekuće polusezone.

Futsal Pula gostuje kod Crnice, a Olmissum kod Osijeka. Od dvije favorizirane momčadi očekuju se pobjede, no Crnica i Osijek su poznate kao jake domaćinske ekipe i nikome nije lagano doći do pobjeda u Baldekinu i Zrinjecvu. Zanimljivo bi trebalo biti i u Vrgorcu u kojem istoimeni domaćin dočekuje Square. Ta utakmica pokazat će jesu li obje momčadi spremne za napad na naslov prvaka.

Posljednja utakmica kola igra se u nedjelju u Kutiji šibica u kojoj Uspinjača Gimka dočekuje Torcidu.



Tagovi

Prva HMNL1. HMNLFutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsal PulaMNK OlmissumOlmissumNovo Vrijeme ApfelMNK VrgoracMNK Square

Ostale Vijesti