REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Jakirović: "Ovo mi je najveći uspjeh karijere, ali neću tetovirati trofej. Petković je dokazan igrač za reprezentaciju, a Baturinu ne zovem bezveze hrvatski dragulj"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 22.02.24. | 21:28

Trener Dinama podijelio je svoja razmišljanja nakon utakmice u kojoj je Dinamo prošao do osmine finala Konferencijske lige, a otkrio je i kakvo je stanje u svlačionici za utakmicu s Rijekom koja je na rasporedu u nedjelju

Dinamo je remizirao s Real Betisom rezultatom 1-1 u uzvratu, ali nakon što su iz prve utakmice imali prednost 1-0, bilo je to dovoljno za još jedan veliki uspjeh. Nogometaši zagrebačkog Dinama treći put u posljednjih šest sezona izborili su plasman u osminu finala nekog europskog kupa, ovoga puta Konferencijske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Sergej Jakirović podijelio je svoja razmišljanja nakon utakmice u kojoj je njegova momčad ostvarila ovaj veliki uspjeh.

"Čestitam dečkima na stvarno sjajnoj utakmici. Dobro smo igrali, bili smo puno opasniji nego u Sevilli, imali smo sjajnih šansi, mogli smo zabiti gol ili dva. Primili smo gol iz greške. Držali smo se kasnije i dalje plana, samo malo konkretnije. Jako mi je drago zbog Hoxhe i Kaneka. Uspjeli smo izbaciti velikog protivnika. Kada je Bakambu izašao, mislim da nam je bilo lakše, William Jose je puno statičniji igrač od njega", rekao je Jakirović u uvodu.

Nedosuđeni penal, što ste rekli sucu?

"Na ekranu se lijepo vidjelo iz kamere koja je pokazana da ga je udario, da nije dirao loptu, ali iz drugog kuta se vidjelo da je Hoxha stao na njegovu nogu ,tako da je odluka bila ispravna."

Kako komentirate atmosferu na stadionu?

"Fantastična, navijači su uvijek na nivou za razliku od nas, drago mi je da smo ih uspjeli razveseliti. Vidi se da se sve probudilo, nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovako."

Ždrijeb je sutra u 13 sati, imate li kakve želje?

"Svejedno mi je. Tko god dođe, pripremit ćemo se i potući se s njima za prolaz."

Što ste rekli na poluvremenu?

"Nije bilo nikakve nervoze. Samo smo korigirali desnu stranu Kaneko - Ristovski i dubinu, da je kasno kada je već oduzeta lopta."

Je li vam ovo najveći uspjeh u karijeri?

"Je, sigurno je, ali nadam se da će doći još većih."

Hoćete li tetovirati trofej Konferencijske lige ako ju osvojite?

"Daj Bože da osvojimo, ali to je bila šala. Mišić i ja smo se šalili, to ste vi tako rekli, haha."

U nedjelju je Rijeka na rasporedu.

"Svaki put se pripremamo isto i moj stožer i ja, mislim da je svaka utakmica nama kao Betis, nebitno kako se zove, HNL, Kup, Konferencijska liga. Ovo je Dinamo, pripremaš se za svaku utakmicu da pobijediš. Imamo sjajan niz i nadamo se da ćemo uspjeti ostvariti još toga."

Bernauer je bio odličan, kako komentirate njegov nastup?

"On je strašno dobar, vesel dečko, ne biste vjerovali koliko hrvatskih riječi zna. Theophile mu puno znači. On nikad nije bio otpisan, ako ne počne utakmicu ili ne igra dvije, to je samo zato što treba malo više iskustva, te mirnoće."

Kakav je sad plan? Ima li slavlja ili odmora?

"Nema slavlja. Izbacili smo Betis, ali ništa nismo napravili po pitanju HNL-a. Igramo u nedjelju malo rano, takav je ugovor s televizijom, nadao sam se da ćemo kasnije, ali tako je. Momci su motivirani. Veći je problem bio izgubljena noć nakon dolaska iz Seville. Recimo kad si mamuran i izađeš u Mint, recimo, dođeš, a djeca te bude, a ti zamotan cijeli taj dan. Imali smo i problem taj s Bulatom, a sada ćemo vidjeti kako je stanje."

Krila su proigrala, ali Kaneko je sam za sebe rekao da nije zadovoljan kako je igrao.

"Imali su nekoliko sjajnih prodora, drago mi je radi Kaneka da je zabio, imaju apsolutnu slobodu. Japanac, to je njihova radna etika, on zna što može, to je pohvalno za njega. Sportaši su."

Kako je Bulat?

"Radimo sve da ga osposobimo za igru za nedjelju."

Baturina je popravio formu.

"Ima od mene apsolutnu slobodu, on prenosi sjajno loptu u napadu, on je 2003. godište, sklon oscilacijama i to je normalno, ali ne zovem ga ja bezveze hrvatski dragulj."

Petković je i u ovoj utakmici čvrsto predvodio momčad.

"Kapetanski, baš kapetanski vodi ovu momčad. On zna što tražim od njega, on je dokazan igrač za hrvatsku reprezentaciju. Drago mi je zbog njega jer se i sam mučio s ozljedama, mučilo ga je koljeno i u pripremama, tako da mi je baš drago što se vraća i što može."

Kako riješiti problem završnice, često nedostaje igrača pred golom protivnika.

"Što se tiče HNL-a, želim da imamo uvijek 4-5 igrača u 16-ercu. Onda smo uvijek opasni", prokomentirao je svoje želje trener Modrih za kraj.




Tagovi

GNK DinamoBetisSergej Jakirović

Ostale Vijesti