Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Kalinić se oporavlja od loma nožnog prsta, uskoro bi mogao biti u punom pogonu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 25.07.22. | 08:00

Hajdukov centarfor počeo je lagano trčati

Tijekom utakmice Superkupa protiv Dinama i Hajduka na Maksimiru, centarfor Nikola Kalinić pretrpio je lom nožnog prsta. Stradao mu je nožni prst nakon duela s Dinamovim stoperima u 15. minuti, a odigrao je u derbiju do 70. minute ozlijeđen pod injekcijama. Nakon susreta utvrđen je lom i procijenjen oporavak između tri i četiri tjedna.

Oporavak ide po planu, a nakon što je ranije radio na biciklu počeo je i lagano trčati. Daleko je to još od treninga punog intenziteta, no procijene liječnika su da bi u punom pogonu mogao biti za dva tjedna. Male su šanse da će krenuti u prvih 11 u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige 4. kolovoza u kojoj je Hajduk domaćin, ali nije ni isključeno da zaigra u tom susretu.

Ipak, veći su izgledi da će u potpunosti biti spreman za uzvratni ogled koji će se igrati 11. kolovoza u gostima protiv portugalske Vitorije Guimaraes ili mađarske Puskas Akademije.

Zbog ozljede Valdas Dambrauskas ne može računati i na Marca Fossatija koji je tri tjedna izvan stroja zbog ozljede zadnje lože. I u njegovom slučaju je predviđeno da bi mogao biti spreman do prvog dvoboja Konferencijske lige. (km)


Tagovi

HajdukNikola KalinićMarco Fossati

Ostale Vijesti