Kako je izbornik Kuvajta poslao Modrića na šišanje

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.09.18. | 14:48

Poznaje ga s početka karijere.

Podjetimo, Jozak je svojedobno radio kao šef omladinske škole Dinama, a kasnije i kao sportski direktor, baš u doba kad je Luka radio prve korake u seniorskom nogometu. Kao mladi trener u Dinamu svojedobno je imao pod kontrolom najboljeg igrača SP-a u Rusiji, a davno se pohvalio kako je uskoro, nadamo se, FIFA-inog igrača godine jednom prilikom poslao na – šišanje! 

„ Bilo je to davno, još tamo 2002. godine, sezonu prije negoli će Luka otići u Mostar. Bio je talentiran, bio je igrač koji nije mogao izgubiti loptu, po tome ga pamtim. Ali pamtim i da je tada imao “15 kg”, imao “metar šezdeset” i nitko od nas trenera u školi nije tada mogao tvrditi da će Modrić postati ovo što je danas,“ rekao je Jozak za Večernji list.

„U to doba niste mogli sa sigurnošću tvrditi da će biti među najboljima na svijetu. Znali smo, očito, kako je vrlo talentiran, ali bilo ih je toliko puno koji su sanjali isti san kao Luka. Ali sad mi je jasno zašto je uspio kraj svih njih i ne čudi me što se natječe s Ronaldom za najlaskaviju individualnu nagradu u nogometu,“ rekao je stranim medijima.

„Zašto je najbolji? Zato što ne uzima pauze,“ započeo je pa objasnio:

„Teško je očekivati kako će momčad igrati u istom tempu 90 minuta, svima, čak i najboljima, događaju se crne rupe, a one su vrlo opasne jer u njima često primate golove. E, tad je Modrić najpouzdaniji, date mu loptu i znate da je na sigurnom.“

„Ako treba čuvati loptu, čuvat će ju, treba li napasti, napast će i radit će to dok god je na terenu. Ta razina pouzdanosti koju je razvio od najranije dobi je ono što ga dijeli od ostalih.“

Danas će jedan od najboljih na svijetu sve ovo što je Jozak nabrojao pokušati potvrditi na terenu protiv Espanyola u 5. kolu Primere.

(foto: Action Images, Pixsell)


Tagovi

Luka ModrićRomeo JozakNogometPrimeraDinamo ZagrebReal MadridEspanyol

Ostale Vijesti