Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Kako je Besek obrisao pod Krznarovim asistentima i izazvao nevjericu u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.10.21. | 14:12

Bivši igrač, potom i trener, obrecnuo se na igru “modrih” u Beču te na neki način istaknuo kandidaturu za trenera Dinama. To što ga nema na mapi, zapravo je manje bitno…

Odjeknulo je mišljenje Dražena Beseka o Dinamu. Bivši igrač, potom i trener, obrecnuo se u Sportskim novostima na igru “modrih” u Beču te na neki način istaknuo kandidaturu za trenera Dinama. To što ga nema na mapi, zapravo je manje bitno…

Iskoristio je Besek svoj prostor i budimo potpuno iskreni, obrisao pod Krznarovim pomoćnicima. I to na način koji je izazvao popriličnu nevjericu među trenerskim cehom.

U subotu smo razgovarali s nekoliko trenera koji kao glavni treneri ili asistenti zarađuju svoj kruh u HNL-u. Načelno su zauzeli stav: “Ne bi se htjeli miješati” ali i u čuvenom novinarskom offu dodali:

“To se ipak ne radi kolegama”.

Da sada ne ulazimo u detalje, Besek je, eto, imao svoje mišljenje o svemu. Uz sve prisutni “nisam unutra, ne poznajem situaciju, ali…” detektirao je sve loše prema njegovom mišljenju. I apsolutno pravo ima na svoj stav. Niti naš pogled ne razlikuje se previše od Besekovog, a niti onaj od navijača koji su ipak najmjerodavniji u cijeloj ovoj priči. Međutim, onaj dio koji je spretni i iskusni urednik plasirao u naslov mu definitivno nije trebao.

“Samo se pitam od koga na klupi može dobiti savjet”, rekao je Besek za SN. I pljunuo na neke koji su pisali povijest Dinama puno jačom tintom nego je to činio Dražen Besek.

Recimo, Mihael Mikić ima 14 trofeja u dresu Dinama. Besek nema niti jedan. Popularni Mika je u karijeri bio prvak 21. put. Besek tek jednom. Mikiću nije bilo pod mus doći u Dinamo. Financijski je neovisan, bio je asistent kod prijatelja Bišćana u reprezentaciji i uživao punim plućima u Zagrebu. No, kada ga je Krznar pozvao, sve je ostavio pa čak i prijateljstvo stavio na kušnju i odazvao se svome Dinamu.

Na veselje igrača koji nam mahom hvale Miku i njegov pristup treninzima i svemu ostalome. Naposljetku, Damir Krznar zna zašto je izabrao baš Mikića.

Potom, tu je Alen Peternac. Prošao je sve uzraste Dinama, debitirao 1990. godine zamijenivši Šukera. I on je osvojio trofej za Dinamo, za razliku od Beseka. A sasvim solidno je gurao u Španjolskoj gdje je zabijao na Nou Campu i Santiago Bernabeu za razliku od Beseka čiji je high list karijere bio gol Partizanu i Hajduku. Uz sav respekt prema tim golovima, naravno.

Tu je i Ferdo Milin, Zadranin koji je vodio klub iz svog grada u povijesnom preokretu u Maksimiru kada su nakon 0-2 izjednačili pa u preokretu izbacili Dinamo iz Kupa.

No, zapravo je to sve manje bitno. Damir Krznar bira ljude s kojima surađuje na dva načina. Neke je naslijedio od Zorana Mamića, neke je doveo na svoje inzistiranje. I on zna zašto ih je doveo i što oni znače u njegovom modelu rada. Kada neće biti zadovoljan, lako će ih promijeniti. Vjerojatno je i tu morao pristati na neke kompromise kao što vjerojatno pristaje na njih što se tiče svlačionice, ali to je sudbina sve i jednog trenera Dinama. Ok, možda je jedan bio izuzet iz toga ali on je sada na klupi konkurenta.

Kako bilo, to ne daje za pravo Beseku ili bilo kome drugome da ulaze u intimni prostor glavnog trenera i njegovih pomoćnika. Pogotovo na ovako grub način, preko medija… Zašto? Da bi skrenuo pažnju na sebe, promovirao se u kandidata za Krznarovog nasljednika danas, sutra? Ako je to razlog, onda se malo i čudimo. Naime, preiskusan je Besek da ne bi znao da je ovaj stožer blagoslovljen u Međugorju. I da će ga dobiti upravo Krznarov nasljednik.


Tagovi

Dražen BesekGNK DinamoDamir KrznarMihael MikićAlen PeternacFerdo Milin

Ostale Vijesti