Germania
Germania

Juranović: "Morat ćemo kao protiv Brazila"; Musa: "Mandžukić mi je od malena uzor, želim se pokazati izborniku u najboljem svjetlu"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 13:43

Hrvatski reprezentativci najavili su ogled s Walesom

Drugi je dan reprezentativnog okupljanja Vatrenih u Splitu uoči kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. Između Hrvatske i Walesa. Jutros su izbornik Zlatko Dalić i petorica reprezentativaca razveselili mališane u dječjem domu Maestral, a tijekom popodneva, od 18 sati, ih čeka i drugi trening u Dugopolju. Između tih događaja na konferenciji za medije bili su Josip Juranović i Petar Musa koji su iznijeli svoja očekivanja od narednih utakmica. Prvu igraju protiv Walesa na Poljudu u subotu (20.45 sati), a protiv Turske je na rasporedu gostovanje 28. ožujka (20.45 sati).

„Mnogo se toga dogodilo, ali mislim da sam pogodio s odabirom kluba. Od prve utakmice me krenulo, nadam se da će tako biti i dalje. Igramo dobro, treći smo, ne mogu se žaliti. Prva utakmica će biti najzahtjevnija, prvi put se okupljamo nakon SP-a. Jedva čekamo utakmicu“, rekao je Juranović koji sa Stanišićem konkurira za poziciju desnog beka, a obojica su u dobroj formi.

„Drago mi je zbog njegove forme. Mislim da se nitko neće naljutiti, tko god bude igrao. Jedva čekam doći u petak na Poljud, da osjetim tu ljubav. Znamo da će stadion uvijek biti rasprodan kad igra reprezentacija, to je jedna velika obitelj. Okupljamo sve diljem svijeta, nema tu Kohorte, Torcide... Nadam se da ćemo usrećiti sve ljude. Naviknuli smo na brze krilne napadače. Ima ih i u Bundesligi. Morat ćemo kao protiv Brazila, igrati svi skupa“, kazao je Juranović.

Musi je ovo prvo okupljanje s Vatrenima, a imao je poziv i ranije koji je propustio zbog koronavirusa.

„Htio bih se zahvaliti svima. Jako sam sretan što sam ovdje. Veselim se svakom treningu i na meni je da se pokažem. Ne očekujem ništa previše, idem trening po trening. Želim se pokazati izborniku u najboljem svjetlu i vidjeti kako će se to razvijati dalje. Majka je sretna, zadovoljna i ponosna. Neka ostane među nama što mi je rekla“, rekao je Musa čija je majka bila nogometna reprezentativka.

Sličan put imali su Juranović i Musa tijekom karijere pa su novinari pitali Juranovića ima li savjet za napadača.

„Bit će trnoviti put, ali može napraviti velike stvari. Igra u Benfici, zabija golove. Neka naporno radi i postavi visoke ciljeve te da ih pokuša dohvatiti.“

Musa je otkrio i gdje je pratio Svjetsko prvenstvo.

„Kad se odvijalo Svjetsko prvenstvo imali smo deset dana slobodno u klubu. Bio sam na odmoru, pratio sam svaku utakmicu kao navijač. Idol? Simpatizirao sam način i stil igre Marija Mandžukića, on mi je od malena uzor u reprezentaciji“, rekao je Musa pa se osvrnuo i na situaciju kad je propustio okupljanje reprezentacije za Ligu nacija zbog koronavirusa.

„Bilo mi je teško kad zbog koronavirusa nisam mogao doći u reprezentaciju. Sad sam sretan što sam prvenstveno zdrav i mogu biti tu. Gdje mogu doprinijeti reprezentaciju? Rekao bih da sam napadač koji može raditi dobar presing, može puno raditi za momčad, a i da zabijem neki gol na kraju.“

Bilo je i pitanja koliko je napredovao u Benfici.

"Znao sam da ću imati veliku konkurenciju, ali to mi može donijeti samo dobre stvari za moj budući razvoj. Zadovoljan sam što sam odabrao Benficu i što sam ostao u portugalskoj ligi. Možda ne igram koliko bih htio, ali mislim da svoje minute maksimalno koristim“, zaključio je Musa.



Tagovi

Josip JuranovićPetar MusaHrvatska nogometna reprezentacijaHNS

Ostale Vijesti