Germania Sport
Germania Sport

Vatreni oduševili djecu doma Maestral: "Zbog ovakvih trenutaka igramo nogomet“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 11:45

Izbornik Zlatko Dalić i pet reprezentativaca danas su razveselili 150 djece. Red autograma, red fotografiranja, igre i razgovora bilo je danas za dan radosti i sreće u Maestralu, ustanovi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi.

Sreća i radost na licima djece kad su ugledali svoje idole bila je neopisiva. Hrvatski nogometni reprezentativci tijekom svog boravka u Splitu uoči kvalifikacijske utakmice s Walesom danas su posjetili i Dječji dom Maestral. Djecu su danas razveselili svojim posjetom izbornik Zlatko Dalić, a s njim dio reprezentativaca među kojima su bili Marko Livaja, Joško Gvardiol, Mario Pašalić, Josip Juranović i Martin Erlić. Autobus s kojim su stigli u dom dočekan je u špaliru i pjesmom radosti djece.

Kad su iz autobusa izašli njihovi idoli emocije su bile na vrhuncu, a oduševljenju nije bilo kraja. Red autograma, red fotografiranja, igre i razgovora bilo je danas za dan radosti i sreće u Maestralu, ustanovi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi.

„Zaista mi je drago što smo došli. Hvala djeci na emociji koju su pokazali“, kazao je okupljenima izbornik Zlatko Dalić uz konstataciju da je Poljud sretan za reprezentaciju:

„Užitak je igrati u Splitu, ali i u svakom gradu u Hrvatskoj. Ovo što mi činimo je da hrvatska reprezentacija donese veselje i zajedništvo, da se okupi hrvatski narod. Djeca su iskrena, svi su u hrvatskim dresovima, navijaju, podržavaju. Zaista je sreća i emocija na obje strane.“

Dočekom djece bio je oduševljen i Livaja.

„Lijep doček, nadam se da ćemo u budućnosti imati još više ovakvih akcija. Za ovo živimo i zbog ovakvih trenutaka igramo nogomet. Znamo svi koliko je njima bitno, tako smo i mi nekad bili mladi i bilo nam je stalo vidjeti nekoga. Mislim da je danas puno jednostavnije doći do onoga tko ti je idol i ovo je stvarno lijepa gesta“, rekao je Livaja, a s njim se složio i Gvardiol:

„Probudili smo se i uputili ovdje. Drago nam je biti ovdje i vidjeti sve ove ljude s osmijesima na licu. Drago nam je vidjeti da nas podržavaju od malih nogu. I ja sam se ovako gurao da dobijem koji potpis ili sliku. Vjerujem da i njima ovo znači jako puno, trebamo izdvojiti vremena i pružiti im priliku da uživaju.“

 Miroslav Lelas/PIXSELL Miroslav Lelas/PIXSELL

Zaigrati s idolima i pokazati što znaju s loptom bila je posebna radost. Šutirali su i branili Erliću, Pašaliću i Juranoviću, a bilo je u planu da zaigraju utakmicu, ali zbog velikog broja prisutnih to jednostavno nije bilo moguće. Na adresu doma je i prije posjeta reprezentativaca stigao poseban paket s 150 originalnih dresova reprezentacije, a na njih su sad stigli i potpisi igrača i izbornika.

„Nezaboravan je dan bio za našu djecu i za mene. Nakon što su naša djeca pratila Svjetsko prvenstvo usudila sam se poslati poziv HNS-u da posjete našu djecu, da uvesele 150 naših korisnika. Bila sam presretna kad je gospođa Iva Olivari rekla da stižu, što se danas i ostvarilo. Presretna su djeca, danima su bila uzbuđena. Svi su dobili originalne potpisane dresove, imat će trajnu životnu uspomenu. Većina djece je došla, Imoćani nisu mogli“, rekla je ravnateljica Jelena Burazin koja je i započela ovu inicijativu, a dio djece će biti i na subotnjoj utakmici.

„Savez nam je odgovorio za 20-ak dana. Mislili smo nešto organizirati kad je bio doček u Splitu. Za to je bilo kasno, ali evo, ima mjesec dana kako smo u euforiji. Neka djeca bit će na utakmici, vidjet ćemo koliko njih ovisno o drugim obvezama“, zaključila je Burazin.


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHNSZlatko DalićMario PašalićJosip JuranovićMartin ErlićJoško GvardiolMarko Livaja

Ostale Vijesti