Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Dalić traži partnera Gvardiolu i desno krilo! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 08:00

Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, pet dana uoči Walesa poznato je devet imena koje će na travnjak Poljuda

Ne treba tu posebno mudrosti pa da bi se zaključilo koji će sastav reprezentacije Hrvatske otvoriti kvalifikacije za EURO 2024. Pet dana uoči dvoboja s Walesom na Poljudu, poznata su imena devetorice koji bi mogli istrčati u subotu na travnjak. Naravno, pod uvjetom da tijekom ovih dana ne bude nekih nepredviđenih okolnosti...

Dvojbeno je pitanje drugog stopera, odnosno tko će biti uz Joška Gvardiola u srcu naše obrane. Tijekom SP-a poziciju je držao Dejan Lovren kojeg više nema u reprezentaciji. Dva su kandidata - Josip Šutalo i Martin Erlić. Obojica igraju za svoje klubove standardno, vlasnici su dobre forme i čini se kako će odlučivati nijanse. Vjerojatno će ovih nekoliko treninga do Walesa iskristalizirati vlasnika te pozicije a eventualne dobre partije u ove dvije utakmice mogle bi otkloniti pitanje stoperskog tandema za završni turnir Lige nacija, pa i nakon toga. Naravno, tu je i Domagoj Vida za kojeg se očekivalo da bi se mogao oprostiti nakon Dohe. Međutim, Vida još uvijek nije odlučio napisati oproštajno pismo. U slučaju više sile, na poziciju stopera može i Stanišić, ali to je tek opcija.

Još jedna dvojba nalazi se na tom čuvenom desnom krilu. O tome je i izbornik Zlatko Dalić uostalom pričao u uvodnom obraćanju naciji te dao svoje mišljenje.

“Nemamo klasična rješenja i pokušavamo ih naći. Očekivao sam da će Brekalo proigrati u Fiorentini, ali ne igra. Svi koje imamo vole igrati na lijevom krilu, a desno nema izrazitog igrača. Špikića smo stavili na pretpoziv”, rekao je Dalić na okupljanju u Splitu. Usput je otkrio kako njegov tijek misli ide smjerom da mu protiv Walesa treba pojedinac koji će stvarati višak na desnoj strani. Majer i Vlašić imaju naviku ulaska “unutra”, dok desno krilo nije pozicija za Pašalića.

Kako bilo, čini se da je pitanje izbora špice otklonjeno za subotnju utakmicu. Ozljedom Brune Petkovića, a koji će ostati u krugu reprezentacije i pokušati se oporaviti za dvoboj s Turskom u Bursi, izbor je pao na Marka Livaju. Tim više da Dalić nije odlučio aktivirati pretpoziv za Diona Drenu Belju. Nekako nam se čini da je najbliži opciji da na desno krilo stavi Kramarića, lijevo je ionako u vlasništvu Perišića a pozicija klasične devetke ode u ruke Marka Livaje.

Za očekivati je, sukladno rezultatu, da protiv Walesa određenu minutažu dobije Petar Musa kojeg Dalić želi probati u okruženju reprezentacije već duže vrijeme. Sve ostalo je manje - više poznato. Na vrata će Livaković, bekovske pozicije rezervirane su za Juranovića i Sosu, dok se vezni red (Kovačić - Brozović - Modrić) može promijeniti tek u slučaju više sile.

HRVATSKA (4-3-3)



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaHNSEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti