Reuters
Reuters

Jovićević za Germanijak: "Na dan utakmice bilo je kao na sprovodu, ovo je uspjeh moje karijere"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.10.22. | 13:25

Trener Šahtara za Germanijak je opisao kako je tekla priprema za utakmicu protiv Real Madrida u kojoj je Šahtar ponovno zadivio nogometni svijet

Igrač utakmice - Igor Jovićević. Kada čuvena španjolska Marca to napiše za trenera, onda ne treba puno mudrosti da se shvati kome ide najveći obol za fantastičan uspjeh Šahtara koji je do sudačke nadoknade držao Real Madrid u šahu, da bi na koncu uzeo bod.

“Nisam uzeo bod, već sam izgubio dva. No, znaš što me ispunjava? Ulaze mi igrači u svlačionicu spuštenih glava i razočarani jer su uzeli samo bod Real Madridu. Ej, oni su tužni jer nisu uzeli sva tri Kraljevskom klubu. Je l' ima većeg priznanja od toga?”, javio se Igor Jovićević dan nakon utakmice iz Varšave. Trebali su već biti u Ukrajini, ali najnovija događanja u domovini su ih ostavila u Poljskoj.

“Trebali smo letjeti za Lavov i pripremati se za utakmicu s Dinamom iz Kijeva koja nam je na rasporedu za vikend, ali su nam javili da će vjerojatno odgoditi cijelo kolo zbog novih napada”, otkrio nam je hrvatski stručnjak kojem smo prenijeli zaključak Marce.

“Ne sjećam se kada sam zadnji put bio igrač utakmice. Valjda dok sam nosio dres Reala”, smije se Jovićević dodavši kako je velika stvar u karijerama sportaša kada im Marca i As poklone takav prostor. Vratili smo se malo na utakmicu u kojoj je Šahtar držao tri boda do 95. minute.

“Nogometna klasika. Valjda zadnja lopta u bunar i ostali smo bez pobjede. Međutim, ponosan sam na svoje igrače jer ono što oni prolaze nije lako. Evo, na dan utakmice plan je bio da obitelji igrača stignu iz Ukrajine i smjeste se u hotel. Računali smo da će to podići malo moje igrače. Na koncu nisu došli zbog granatiranja. Gledam igrače na doručku, pa to je bio kao sprovod. Pognutih glava, gledaju u svoj tanjure… I tu sam odlučio da im neću uopće pričati o taktici. Pustio sam ih da se individualno spreme svaki na svoj način, da kontaktiraju obitelji, da pronađu mir u glavama koliko je to zapravo moguće u takvoj situaciji”, rekao je Jovićević koji je o utakmici pričao tek uoči samog početka. Prenio je neku svoju ideju na momčad koja ga je slijedila na travnjaku. Međutim, nakon toga imao je za obaviti ogroman posao.

“Sat i pol trajale su medijske obaveze. Nikad prije nije bilo tako. Svi su htjeli saznati sve detalje, a ja se ponavljam i ponavljam. Što reći kada svi znaju kakva je situacija. U kakvim uvjetima radimo i otkidamo bodove velikanima”, jasan je Jovićević.

Trener Šahtara priznaje da je imao dobar špurijus sve do dva dana prije utakmice kada su počele stizati vijesti s ratišta. Pokazali su dobru energiju na Santiago Bernabeuu i vjerovao je da njegovi igrači mogu ponoviti nešto slično i u uzvratnoj utakmici.

“I onda se dogodio taj najnoviji napad i sva priprema je pala u vodu. Međutim, moram još jednom izraziti veliko zadovoljstvo i ponos koji osjećam prema svojim igračima. Pokazali su na travnjaku onu hrabrost koji pokazuju njihovi sunarodnjaci u rovovima. Ovo je najveći uspjeh moje trenerske karijere i oni su zaslužni za to”, poruka je hrvatskog stručnjaka koji je otkrio kako mu je nakon utakmice Carlo Ancelotti, za kojeg Jovićević smatra da je najbolji trener na svijetu, čestitao na igri uz dodatak da je Šahtar trebao pobijediti što će ga još više motivirati u utakmicama koje dolaze.

"Bod je velik, a još više znači jer je Celtic poražen od Leipziga. U igri smo za prolazak skupine i moramo nastaviti na isti način kao što smo igrali ova dva dvoboja protiv Reala", zaključio je Jovićević koji će ostati u Poljskoj do konačne odluke oko odigravanja derbija s Dinamom iz Kijeva.

"Za sada nisam optimist, ali bit ćemo spremni ako se ipak odluči da igramo tu utakmicu".

Liga prvaka, 4. kolo

Utorak, 11. listopada

Skupina F

Celtic – RB Leipzig 0:2

Šahtar – Real Madrid 1:1



Tagovi

Igor JovićevićŠahtarReal MadridLiga prvakaCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti