REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Rüdiger spasio Real u samoj završnici protiv sjajnog Šahtara Igora Jovićevića

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 11.10.22. | 23:31

Luka Modrić je za Real zaigrao od 57. minute.

U susretu 4. kola F skupine nogometne Lige prvaka Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Jovićević, je u Varšavi odigrao 1-1 protiv europskog prvaka Real Madrida koji se spasio golom u sudačkoj nadoknadi.

"Kraljevski klub" je tim bodom osigurao prolaz u osminu finala.

Prvu veliku priliku imali su gosti u 18. minuti. Pucao je Karim Benzema, ali je Anatolij Trubin odlično reagirao. U 27. minuti je uzvratio Šahtar, opasno je pucao Oleksandr Zubkov, no gostujuća obrana je blokirala njegov udarac. U završnici poluvremena prilike su imali Benzema, Rodrygo i Federico Valverde, ali nije bilo promjene rezultata.

Već na startu drugog dijela ukrajinski sastav je poveo, ovoga puta Zubkov je bio precizan pogodovši glavom za vodstvo. Domaćin je u 65. mogao i do drugog gola, no Lassina Traore je pogodio prečku. Real je u završnici susreta imao nekolik prilika, no nije uspio probiti domaću obranu. Kada se već činilo kako će završiti domaćom pobjedom, Antonio Rudiger je u petoj minuti nadoknade skočio na odličan centaršut i glavom zabio pod prečku.

Luka Modrić je za Real igrao od 57. minute.

U drugom susretu RB Leipzig je na gostovanju pobijedio Celtic sa 2-0.

Strijelci za goste bili su Timo Werner (75) i Emil Forsberg (84). Domaćin je najbolju priliku imao u 28. minuti kada je Matthew O'Riley pucao s ruba kaznenog prostorta, ali je pogodio desnu stativu.

Josip Juranović je igrao cijeli susret za Celtic, baš kao i Joško Gvardiol za goste.

Real Madrid vodi sa 10 bodova, RB Leipzig se probio na drugu poziciju sa šest bodova, Šahtar ima pet, a Celtic je ostao na jednom bodu.

U skupini G Borussia Dortmund i Sevilla su odigrali 1-1, dok su u prvom susretu iz skupine FC Kopenhagen i Manchester City su odigrali 0-0. Kako je u Dortmundu završilo bez pobjednika, City je osigurao prolaz. 

Sevilla, pod vodstvom novog trenera Jorgea Sampaolija, je povela u 18. minuti golom Tanguyja Nianzoua na asistenciju Ivana Rakitića kojem je to bila prva asistencija ove sezone. Bivši hrvatski reprezentativac ubacio je iz slobodnog udarca, a Nianzou glavom zabio za 1-0. Borussija je izjednačila u 35. minuti, a strijelac je bio Jude Bellingham. Rakitić je za španjolski sastav odigrao cijeli susret.

(Hina)

Liga prvaka, 4. kolo

Utorak, 11. listopada

Skupina E

Dinamo – Red Bull Salzburg, 1:1

Milan – Chelsea, 0:2


Skupina F

Celtic – RB Leipzig, 0:2

Šahtar – Real Madrid, 1:1


Skupina G

Kopenhagen – Man. City 0:0

Borussia D. – Sevilla, 1:1


Skupina H

Maccabi Haifa – Juventus 2:0

PSG – Benfica, 1:1


Srijeda, 12. listopada

Skupina A

Napoli – Ajax, 18.45

Rangers – Liverpool, 21.00


Skupina B

Atletico – Club Brugge, 18.45

Bayer – Porto, 21.00


Skupina C

Barcelona – Inter, 21.00

Viktoria Plzen – Bayern, 21.00


Skupina D

Sporting – Marseille, 21.00

Tottenham – Eintracht, 21.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Liga prvakaReal MadridŠahtarLuka ModrićIgor Jovićević

Ostale Vijesti