Jovićević dovodi Nevena Đuraseka, a Dinamo napušta i bivši junior Crvene zvezde

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 16.07.22. | 13:09

Još dva igrača odlaze iz Dinama.

Nakon što je Dinamo jučer prodao Komnena Andrića u Clermont za milijun eura, a još ranije klub su napustili Bartol Franjić (7.5 milijuna, Wolfsburg), Iyayi Atiemwen (slobodni igrač, Šerif), Marijan Čabraja (slobodni igrač Hibernian) i Dinko Horkaš (slobodni igrač, Lokomotiv Plovdiv), Plavi su danas transferirali još dva igrača.

Veznjak Neven Đurasek (23) pojačat će redove Šahtara iz Donjecka kojeg je nedavno preuzeo Igor Jovićević, a koji je već vodio Đuraseka u ukrajinskom Dnipru 1. Đurasek je svojevremeno bio jedan od najvećih Dinamovih talenata, ali se nikada nije nametnuo u prvoj momčadi Plavih te je svoje iskustvo gradio na posudbama u već spomenutom Dnipru, Lokomotivi, Varaždinu i Olimpiji. Đurasek u Šahtar prelazi kao slobodni igrač, uz postotak iduće prodaje koji će pripasti Dinamu.

Drugi igrač koji napušta Maksimirsku 128 je lijevi bek Damjan Daničić (22) koji će također kao slobodni igrač (i uz postotak iduće prodaje) prijeći u azerbajdžanski Sumgayit PFC. Daničić je bivši mladi srpski reprezentativac i junior Crvene zvezde koji je za prvu momčad Plavih odigrao šest utakmica, a kalio se na posudbama u Varaždinu i Istri 1961, a upisao je dosta nastupa za drugu momčad Plavih u današnjoj 1.NL.

(R.V.)


Tagovi

ŠahtarDinamo ZagrebGNK DinamoNeven ĐurasekIgor JovićevićDamjan Daničić

Ostale Vijesti