Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Josip Mišić: Pobjeda nad rakom najveća je u životu, a na terenu sam najbolji kao 'osmica'

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.04.21. | 13:57

Hrvatski vezista priznaje da do danas nije saznao zašto je morao napustiti PAOK

Prije točno pola godine, Josip Mišić vratio se u hrvatski nogomet. Iz lisabonskog Sportinga stigao je na posudbu, ali ne u Rijeku, gdje je ostavio najveći trag i s kojom je kao ponajbolji igrač kluba osvojio duplu krunu, već u zagrebački Dinamo. S obzirom na operaciju koju je prošao i šok koji je doživio, Mišić se na Maksimiru prvo tražio, a onda je i uhvatio korak sa suigračima.

Dosad je u sklopu prvenstva odigrao osam utakmica, jednom je zabio i asistirao, a ima i četiri nastupa u Europskoj ligi. Posudba mu traje do kraja sezone i hoće li ostati još uvijek se ne zna, a vrlo vjerojatno ovisi i o tome hoće li Ademi ostati u klubu, s obzirom na to da pokrivaju identične pozicije.

Ipak, možda čak i najljepše dane u karijeri Mišić je proveo u Grčkoj, gdje se s PAOK-om prilično neočekivano popeo na tron. Bio je među najboljim igračima lige, a njegove igre nisu zaboravili što se može vidjeti i u intervjuu koji je ovih dana dao za grčku Gazzettu.

Kako ti je bilo kad si došao u PAOK?

„Na početku je bilo teško jer nisam igrao mnogo. Momčad je tada igrala jako dobro, imala rezultate i nije bilo prostora da mi se pruži šansa. Na početku prošle sezone se promijenio trener i dobio sam šansu. Iskoristio sam je i nitko me više nije mogao izgurati iz prve postave. PAOK je bio najljepši trenutak moje karijere“, rekao je Josip Mišić u intrevjuu za Gazzettu.

U prvoj sezoni si osvojio duplu krunu. Koji ti je bio najdraži trenutak?

„Kad sam došao u Solun, djelovalo je nemoguće za PAOK da osvoji titulu. A pogotovo prvenstvo i kup zajedno. Ali bili smo najbolja momčad u tom trenutku i uspjeli smo. Sjećam se ludih momenata nakon osvajanja titule...“.

Ipak, prošla sezona vam nije krenula dobro. Šta je bio problem?

„Oduzeli su nam sedam bodova što je na kraju odigralo veliku ulogu u prvenstvenoj utrci protiv Olympiacosa. Patili smo i nismo se mogli vratiti u igru.

Navijači su te voljeli, igrao si na pozicijama 'šestice', 'osmice', čak i 'desetke'. Koja ti pozicija najbolje leži?

„Navijači su me voljeli jer sam davao sve od sebe. A što se pozicije tiče, iskreno da vam kažem, najviše volim igrati 'osmicu'. Tu se najbolje osjećam i najviše pružam“.

Radio si sa trenerima Razvanom Lucescuom i Abelom Ferreirom. Kakav ste odnos imali?

„Imao sam dobar odnos i s Razvanom, ali je Abel posebna osoba za mene. Mnogo sam naučio od njega o nogometu. Mnogo smo pričali i pomogao mi je“.

U Solun si došao za vrijeme direktorskog mandata Marija Branca. Je li on trebao ostati u klubu?

„Istina, on me je doveo u PAOK. Znali smo se iz Hrvatske gdje je ranije radio. Mnogo mi je pomogao i uvijek ću mu biti zahvalan“.

ALKIS KONSTANTINIDIS/Action imagesALKIS KONSTANTINIDIS/Action images

Očekivalo se da te PAOK otkupi od Sportinga. I onda te je Sporting samo dodao na listu igrača. Što se desilo?

„I dalje ne znam što se zbilo i zašto nisam ostao u PAOK-u. Otišao sam bez odgovora na to pitanje. I dalje me zanima i volio bih ga saznati. Ipak, nisam potpisao ugovor na kraju i bilo je logično da se vratim u Sporting“.

Pričalo se da te hoće Olympiacos.

„Ne znam je li tu bilo konkretnog interesa“.

Tko ti je bio najteži protivnik u grčkom nogometu?

„Valbuena! Uvijek mi se sviđalo kako igra i kako pronalazi rješenja dok ima loptu u nogama. Čini vam se da mu je lako oduzeti loptu, ali zapravo se to jako rijetko dešava“.

Prije deset mjeseci si morao na kiruršku intervenciju zbog raka testisa. Kako si se osjećao kad ti je doktor rekao dijagnozu?

„Šok! Bio sam u totalnom šoku. Prvo sam čuo kako moram ostati jak, proći kroz sve to i vratiti se na teren. Ubrzo sam shvatio da je to proces koji me čeka“.

Jesi li mislio da možda nećeš moći opet zaigrati nogomet?

„Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Ali nikad nisam mogao prihvatiti ideju da neću opet raditi ono što najviše volim. Kad sam se vratio na teren, osjećao sam se kao da prvi put igram nogomet. To je najveća pobjeda moje karijere! U životu postoje dobre i loše stvari i uvijek se treba boriti“.


Tagovi

Josip MišićPAOK

Ostale Vijesti