Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Josip Čondrić radi na transferu, ima li HNL šanse dobiti još jednog vrhunskog golmana?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 12:35

Zagrepčanin nakon avanture u Rusiji traži novi angažman

Josip Čondrić je jedna od najbolje čuvanih tajni daleke ruske Premier Lige. Donedavni čuvar mreže Rotora iz Volgograda je nedavno raskinuo suradnju s klubom jer će Rotor nastaviti svoj put u drugoj ligi, a Čondrić je predobar igrač da s 27 godina starosti seli u drugi razred ruskog nogometa.

O njegovim kvalitetama dovoljno govori činjenica da je Josip našao svoje mjesto pod suncem deset najboljih domaćih igrača u inozemstvu po izboru Sportskih novosti. Još kad se uzme u obzir da je bio na “streljani” gotovo svaku utakmicu, postaje jasno da je Čondrić, inače u najboljim godinama, spreman na iskorak. Trenutno odmara u Zagrebu, no čisto sumnjamo da zainteresirani klubovi oko njega “miruju”. Ipak se radi o relativno anonimnom nogometašu van “kužerskih” krugova, koji zaslužuje biti puno više od povreemenog spominjanja u člancima.

O njegovom daljnjem angažmanu se zasad samo nagađa, no ako vjerovati samom Josipu, koji je porazgovarao s novinarima Večernjeg lista, izgledan je povratak u inozemstvo, iako 1.HNL ove godine zbilja obećaje.

Kako je sam rekao: “U Rotoru su bili korektni, no zaključio sam da mi treba neki veći rizik. Daleko od toga da ne bih volio opet u Prvu rusku ligu, no za to se mora poklopiti puno stvari.”

U kombinaciji je i Turska, koja nerijetko dovodi igrače s Balkana u svoje redove, no nismo uspjeli načuti o kojim klubovima bi moglo biti riječi.

Za Čondrića bi naravno bilo mjesta i u HNL-u. Dinamo se osigurao dovođenjem Nevistića iz Rijeke, no Hajduk nema pravu zamjenu ukoliko Kalinić napusti klub od kraja ljeta. Josip je iskren i bez tabua govori o svojim željama kada je domaći nogomet u pitanju.

 “Pa kome ne bi godilo da se za njega zanima jedan od naših najboljih klubova. Ja sam oduvijek sanjao o plavom dresu. Ali takve stvari uvijek razdvajam. Ništa se ne može usporediti s ljubavlju koju Hajdukovi navijači daju tom klubu.”

I tako jedini strani vratar ruske Premier Lige odmara neopterećen glasinama o njegovom nastavku karijere. Gotovo sigurno ga čeka veliki broj ponuda, ključno je da odabere onu pravu. Sada je pravi trenutak.

 

 


Tagovi

Josip ČondrićRotor VolgogradNK Hajduk SplitDinamo ZagrebHNLTurska

Ostale Vijesti