PEDRO NUNES/Action Images
PEDRO NUNES/Action Images

Hrvatski branič ovog ljeta radi transfer života

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 12:06

Sjajne partije nisu prošle ispod radara.

A nekako daleko od očiju naše javnosti, u Portugalu sebi krči put 24-godišnji Toni Borevković. Nekadašnji stoper Rudeša i škole Dinama već treću sezonu sa velikim uspjehom nosi dres portugalskog Rio Avea. Prve sezone je odigrao 19 utakmica u ligi dok se adaptirao i navikao, a već u drugoj je bio nezamjenjiv. Kao i u ovoj aktualnoj koja mu je treća od dolaska iz Hrvatske.

Za Rio Ave je do sad upisao 101 utakmicu, a kako stvari stoje na tom broju bi mogao i ostati. Naime, još zimus smo pisali kako su za Borevkovićeve usluge zainteresirani engleski klubovi Newcastle, Bournemouth i Blackburn, no Portugalci već neko vrijeme pišu o sve većem interesu Brage, ali i zanimanju španjolskih i njemačkih klubova.

Portugalski strateg Carlos Carvahal koji danas sjedi na klupi Brage dobro je upoznat s kvalitetama Boreveković kojeg je trenirao i afirmirao u Rio Aveu te ne čudi zašto baš na njemu inzistira.

Braga je željela dovesti Borevkovića i prošlog ljeta, ali Rio Ave je tad tražio nerealnih 10 milijuna eura, čime su samo htjeli otjerati kupca i zadržati važnog igrača u momčadi. No, situacija se mijenja s ispadanjem Rio Avea u drugu ligu te će se novi pregovori vrtjeti oko puno manjeg iznosa.

No, predsjednik Rio Ava se još uvijek nada kako će administrativnim putem izboriti ostanak u Ligi, zbog čega ne želi odmah započinjati pregovore.


Tagovi

Toni BorevkovićBraga

Ostale Vijesti