Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Još malo transfer romantike: Nigerijac iz 3.HNL otišao u prvu slovačku ligu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 06.10.20. | 16:30

Sa svojim novim klubom potpisao je jednogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja.

Ikuepamitan Ayotunde Ezekiel novi je golman slovačkog prvoligaša Sereda.

23-godišnji Nigerijac stigao je u Lijepu našu kao igrač iz Abuja Akademije koja je bila u suradnji s NK Rijekom pa je tako ostao na Kvarneru od veljače 2015. do ljeta 2019. kada kao slobodan igrač odlazi u redove hrvatskog trećeligaša Primorac iz Biograda.

Prije mjesec dana Ayotunde se priključio NK Vodicama, ali je imao dogovor s čelnicima kluba da može otići ukoliko za sebe pronađe neku zadovoljavajuću opciju u inozemstvu.

Stigao je poziv slovačkog Sereda, momčadi koju kao glavni trener vodi Peter Lerant, nekadašnji stoper Rijeke, a za Nigerijca nije bilo previše dvojbe hoće li prihvatiti njegov poziv ili ne.

Za Sered igraju čak petorica Hrvata, od kojih su dvojica na posudbi. Prvi napadač, i glavni igrač kluba, je nekadašnja velika nada Dinama Dino Špehar kojem je ovo već treća sezona u slovačkom klubu.

Zanimljivo, osim Nigerijca, Sered je istog dana doveo još jednog vratara, a riječ je o Kruni Bašiću koji dolazi na jednogodišnju posudbu iz Dinama. Bašić je prošle sezone bio rezervna opcija u Dinamu II, a ovom mladiću rodom iz Đakova ovo će biti prvi odlazak u inozemstvo.


Tagovi

HNLSlovačka Fortuna ligaTreća HNL

Ostale Vijesti