Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jorge Obregon donio pobjedu neuvjerljivoj Rijeci na Šubićevcu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.07.22. | 22:44

Kolumbijac je glavom u mrežu pospremio sjajan asist Ampema

Rijeka je teže od očekivanog krenula u novu HNL kampanju pobjedom – Tadićevi puleni su pogotkom Obregona uzeli trobod Šibeniku na Šubićevcu u ne naročito uzbudljivoj utakmici.

Početnih deset minuta susreta je pogodovalo drijemežu budući da su se igrači oba sastava teško sporazumijevali na terenu, a sve važno se događalo oko centra igrališta gdje je vladala borba za prevlast posjeda.

U 17. minuti smo vidjeli prvi potez koji je malo podignuo puls. Vrančić je bacio fini lažnjak braniču Šibenika, no zatim i pokvario dojam nepreciznim udarcem.

Minutu kasnije stigao je odgovor riječkog sastava. Ampem se našao u dobroj šansi, ali niti on se nije dobro snašao pa je njegov udarac s vrha peterca završio preko vratiju domaćina.

U tom periodu igre je Rijeka naoko djelovala bolje. Tadićevi igrači su uspjeli uspostaviti kakvu-takvu povezanost među linijama i stvoreno je nekoliko polu-prilika na račun većeg posjeda.

Šibenčani su se uglavnom orijentirali na branjenje vlastitog gola, stajali su Čanadijevi izabranici u čvrstom bloku, a ofenzivnu prijetnju predstavljao je tek Arai. Japanski igrač je u par navrata napravio pomutnju u obrani Rijeke, međutim, nedostajalo je pomoći suigrača.

Nakon pola sata igre se jasno vidjelo kako je riječ o prvom kolu jer su oba sastava imala problem zadržavanja dužeg posjeda. Pa zbog toga ni nije bilo puno kvalitetnih šansi, ali je bilo dosta prekršaja.

U 35. minuti se „oglasio i Duje Čop – napadač „narančastih“ je atraktivno pokušao škaricama, jedino je nejasno je li htio pucati ili ubaciti loptu. Njegov pokušaj su na kraju Riječani odbili u korner.

Šibenik je konkretnije ušao u drugi dio utakmice. Stisnuli su Šibenčani protivnika, a ponajbolji igrač domaćih bio je Čop.

U 51. minuti se bivši napadač Dinama oslobodio pažnje svog čuvara, ali je izostao opasniji udarac.

Sedam minuta kasnije je Ampem sjajno primio loptu na prsa, proigrao Vučkića čiji pokušaj Rogić brani nogom.

U 71. minuti je Tadić u Rijeku ubacio Alena Halilovića koji je bio inicijator Rijekinog pogotka tri minute kasnije. Zavrtio je novi igrač Rijeke stranu, lopta je stigla do Ampema koji sjajno pronalazi glavu Obregona na drugoj stativi za 1:0 Rijeke.

Proigrala je Rijeka u tim trenucima. U 80. minuti se Obregon našao u brisanom prostoru, povukao je loptu prema šibenskom golu, pronašao Vučkića kojeg su Šibenčani uspjeli izblokirati.

Tri minute kasnije ponovno Čop. Salomon mu je dao loptu u dubinu, a Čop je s Pavlovićem na svojim leđima uzdrmao vratnicu iz teškog kuta.

Na koncu je rezultat ostao nepromijenjen i Riječani su mogli biti zadovoljni bodovima, ali ne i igrom. Pred Tadićem je još dosta posla

Šibenik - Rijeka 0:1

Šibenik. Stadion: Šubićevac.

Sudac: Bojan Zobenica (Velika Gorica),pomoćnici: Ante Terzić (Solin) i Alen Jakšić (Split). VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).

Strijelci: 1-0 Obregon (74., Ampem).

Žuti kartoni: Čop, Skorup, Rom (Šibenik), Vučkić, Vukčević (Rijeka).

Šibenik (4-5-1): Rogić – Rom (79., Dolček), Perić, Mesa, Mina (90+1., Špeljak) – Skorup (79., Vidović), Araji, Salomon, Ćurić, Čanadi (70., Kreković) – Čop.

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Smolčić, Krešić, Pavlović, Vukčević (81., Jurišić) - Selahi, Alvarez – Bušnja (71., Halilović), Vrančić (64., Obregon), Ampem – Vučkić (82., Hodža).

1. kolo HNL-a:

Petak, 15. srpnja

Dinamo – Lokomotiva 3:2

Subota, 16. srpnja

Osijek - Gorica, 2:1

Šibenik - Rijeka, 0:1

Nedjelja, 17. srpnja

Varaždin - Slaven Belupo, 19.00

Istra 1961 - Hajduk, 21.00

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNLNK ŠibenikHNK Rijeka

Ostale Vijesti