Action images
Action images

Jeste kupili novi Football Manager? Mandžo bez kluba, Halilović odbija u HNL, a Gnabry posramljen

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 12:19

Jedna od najpoznatijih nogometnih simulacija na svijetu izbacila je svoju BETA verziju. Mišljenja su podjeljenja...

Kad jedan Arsene Wenger, koji je svoje trenersko ime izgradio tako što je gotovo cijelu svoju karijeru gurao i forsirao razvoj mladih i talentiranih igrača, sam priznao kako koristi Football Manager zbog nevjerojatnog prikaza realnosti i još bolje baze podataka, onda sami znate da 'ima nešto' u toj računalnoj igrici.

Nekada se to zvalo Championship Manager, a i dan-danas najpoznatiji je onaj 01/02. Zašto? Bio je lagan za igru, niste morali biti 'iskusan' kao kod ovih novih verzija u kojima imate 'mali milijun' stavki za naučit, a uz sve to u njemu ste mogli vidjeti neke igrače koji ruše sve moguće rekorde koji postoje.

Tsigalko bi nerijetko završavao karijeru s većim brojem pogodaka od nastupa, Lee Chun Soo bio je najbolji igrač azijskog kontinenta, Cherno Samba mogao je skoro pa sam osvojiti Premier ligu, dok je tu naravno i poznati To Madeira, izmišljeni igrač kojeg je napravio jedan od kreatora igrice zbog nekog svojeg testa.

Priča o To Madeira nevjerojatno je zanimljiva, kako se došlo na ideju da on bude u igrici, je li temeljen na stvarnoj osobi... Kažemo, nevjerojatno zanimljiva priča za one koji vole ovu tematiku, ali o ovoj temi neki drugi put...

Što se tiče Football Managera 2021 valja naglasiti kako je puno brži, ali i teži u odnosu na svoje dvije prethodne verzije.

Jasno, mnoge najviše zanimaju ocjene igrača, tko je slobodan igrač, tko želi doći u HNL, kome stručnjaci iz FM-a predviđaju veliki napredak i koga smtaraju najboljim ovogodišnjim talentima... Puno je pitanja, premalo vremena za sve odgovore.

Reći ćemo kako su 'oni koji odlučuju o ocjenama igrača' oduševljeni Lovrom Majerom, velika očekivanja imaju od Marka Divkovića, Stjepana Lončara već od samog početka traže klubovi poput Tottenhama i Manchester Uniteda, dok je Stanko Jurić svojim 'fizikalijama' na razini najboljih svjetskih veznjaka.

Kad je riječ o slobodnim igračima, prednjače Pato, Balotelli, Subašić, Mandžukić, Halilović... Nitko, pa čak ni potonji ne želi doći u HNL 'oživjeti' svoju karijeru. Šteta...

Za kraj, spomenut ćemo i svjetski poznate igrače, najveće zvijezde.

Jedini igrač čija je završnica savršena (maksimalna ocjena 20) je Lionel Messi, dok ocjenu manje od Argentinca imaju Ciro Immobile, Cristiano Ronaldo i Robert Lewandowski.

Najskuplji igrač je Kevin De Bruyne, s vremenom najbolji postane Kylian Mbappe, a zanimljivo je kako je jednim od najvećih svjetskih talenta - barem prema FM-u - Marcus Edwards, 21-godišnji Englez koji je u ljeto 2019. godine kao slobodan igrač napustio Tottenham i prešao u Vitoriju Guimaraes. Za kraj, istaknut ćemo kako je FM zajednica užasno razočarana kakve je ocjene dobio Serge Gnabry, a samo neki od komentara na društvenim mrežama govore kako su 'ljudi iz FM-a posramili Gnabryja"

Svake nove godine Football Manager ima sve više i više korisnika, a izlaz nove verzije ove igrice sigurno je oduševio i Antoinea Griezmanna, najpoznatijeg nogometaša koji je 'ovisan o FM-u'.


Tagovi

Football ManagerIz drugog kuta

Ostale Vijesti